ODV ZM 1 BLIJFT 4e klasser

Zinderen ontknoping ODV-zaterdagmiddag.

Nadat ODV ZM 1 in de regulaire competitie op de 11 plek was geëindigd , was het veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie wedstrijden. In de 1e ronde was GSVV uit Gerkesklooster de tegenstander.
De winnaar van deze strijd promoveerde (GSVV) naar de 4e klasse of, als ODV als winnaar naar voren kwam, bleef in de 4e klasse.
De verliezer van deze tweestrijd krijgt nog een kans. OP zaterdag 27.5 en 3.6 speelt het dan tegen DSZ 16 uit Zuidlaren.
Er werd een uit en thuiswedstrijd gespeeld. Afgelopen zaterdag (20.5) werd er 0-0 gespeeld in Gerklesklooster
Dinsdag 23.5 was de return in Wijnjewoude.
De 1e helft was voor ODV. Als het vizier van de spitsen iets scherper had gestaan was de rust met een 2 á 3 -0 ingegaan.
Na de rust een iets ander beeld. Ook GSVV begon zich meer en meer met het spel te bemoeien. Bij spelers en begeleiding was dan ook de schrik groot toen GSVV, door een kopbal, op 0-1 kwam. Door de trainer werden direct enkele aanpassingen gedaan. De voor Johnny Hylkema in het veld gekomen Tjeerd Linstra nam een vrije trap van rechts die, tot verbazing van de tegenstander, achter de keeper plofte. 1-1. Met nog ongeveer 5 minituten te spelen werd een voorzet van links goed ingekopt. De keeper van GSVV pareerde deze bal, hij kwam op het hoofd van Rik Haven die van dichtbij inkopte. Ook deze bal was weer voor de keeper, echter de gestopte bal viel voor de linker van Rik Haven en deze joeg hem van dichtbij binnen. 2-1. Ondanks nog ene klein kansje voor GSVV werd dit de einstand. Hierdoor blijft ook ODV het volgende seizoen actief in de 4e klasse. GSVV rest nog de tweestrijd met DSZ 16.
Na de wedstrijd, die door veel toeschouwers, was bezocht, was het, in de kantine, nog lang gezellig.