Zonnebloem naar Grootegast

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Museumplein Grootegast

De vrijwilligers van Zonnebloem Ureterp e.o. hebben een gezellig uitstapje georganiseerd naar het Museumplein in Grootegast. Het uitje is op vrijdagmiddag 17 februari 2023.
Wanneer het gezelschap aankomt in Grootegast is er koffie met wat lekkers. Daarna volgt een museumbezoek.

Het Museumplein huisvest drie musea onder één dak. Het LEiGO-Museum is een museum over Lego en is ontstaan uit samenwerking tussen verzamelaars en bewoners van Grootegast, die de historie van het bekende Deense Speelgoedmerk in Grootegast onder de aandacht willen brengen. Er is ook heel veel Lego in het museum om zelf mee aan de slag te kunnen.
In Het Victory Museum is de geschiedenis te zien van de bevrijding van Noord-Nederland door de Canadezen, in het bijzonder de bevrijding van de provincie Groningen. Het museum vertoont van zowel Canadese-, Duitse- als verzetszijde objecten die met deze tijd te maken hebben. Ook worden in diorama’s andere scènes uit de oorlog tentoongesteld.
De Museumdrukkerij geeft een beeld van het vele werk wat verzet moest worden om een boek, krant of folder te drukken in de tijd dat er nog geen computers en printers waren. Verder wordt er een grote keur aan typemachines tentoongesteld. In de typemachinehoek mag je ook zelf aan de slag om je eigen brief te typen.

* De totale kosten voor deze middag zijn € 15,- per persoon
* Voor vervoer wordt gezorgd
Je kunt je vóór 6 februari 2023 opgeven bij:
Zwaantje van der Wal, 0516 481667 of Anke Posthumus, 0516 481635

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *