Weer

jun 22 - vr
Drachten, NL
14°C

Agenda

Rommelmarkt

04-07-2018

Sponsoren
Dundelle Light Logo

Wonen

Wijnjewoude is een dorp in het bosrijke Zuidoost Friesland. De omgeving is parkachtig en daardoor recreatief aantrekkelijk. Zo ligt er vlak ten oosten van Wijnjewoude een bijzonder natuurgebied.

wijnjewoudewonen

Wijnjewoude is een dorp in de gemeente Opsterland in het bosrijke Zuidoost Friesland. Het dorp telt ca. 2100 inwoners en is in 1974 ontstaan na de samenvoeging van de dorpen Duurswoude en Wijnjeterp. Het is een van de oudere boerennederzettingen in Opsterland en is gesitueerd op de hogere zandruggen. De omgeving is parkachtig en daardoor recreatief aantrekkelijk. Zo ligt vlak ten oosten van Wijnjewoude een bijzonder natuurgebied: de Duurswouderheide.

Wijnjewoude ligt ook in de nabijheid van de Turfroute. Dit is een recreatieve vaarroute door zuidoost Friesland, het westelijk deel van Drenthe en de kop van Overijssel. De vaarroute slingert als een zilveren lint door mooie natuurgebieden en langs authentieke dorpen. Uniek is dat deze vaarroute vier Nationale Parken verbindt: het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, de Alde Feanen en de Weerribben-Wieden.Op 4 kilometer van Wijnjewoude ligt het dorp Bakkeveen, tevens gesitueerd in de bossen, waar attractie- en vakantieparken te vinden zijn. Er is een openluchtzwembad en het grootste doolhofpark van Noord-Nederland. Het gebied tussen Wijnjewoude en Bakkeveen bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen waar u tevens prachtige wandelingen kunt maken en genieten van het natuurlijk schoon en rust.

Centrale ligging:

Wijnjewoude is een typisch forensendorp, gelegen in de vierhoek Drachten, Groningen, Assen en Heerenveen. Het dorp ligt aan de N381 (Drachten-Assen), waar de komende jaren een 2 x 2-baans weg van wordt gemaakt. De verbinding van en naar het zuiden (Assen) en noorden (Drachten – A7)  zal hierdoor nog meer worden verbeterd. In een tijdsbestek van ongeveer een half uur bent u verwijderd van de grootste en belangrijkste steden in Noord-Nederland terwijl u midden in de natuur woont.