Bericht van Plaatselijk Belang

Ambtelijk overleg
Op 17 april heeft het jaarlijkse ambtelijk overleg plaatsgevonden. PB heeft met de gemeente gesproken over onder andere het onderhoud van de perkjes aan de Merkebuorren. Afgesproken is nu dat de gemeente het onderhoud van de grote perken tussen Bakkerij Van der Molen en het bord van de bebouwde kom op zich zal nemen. De overige, kleinere perkjes zullen door de aanwonenden zelf onderhouden worden. Verder heeft de gemeente de toezegging gedaan dat een deel van het fietspad tussen Wijnjewoude en Bakkeveen in 2018 zal worden opgeknapt en is afgesproken dat PB een plan zal indienen voor het opknappen van de Loksleane. De toezegging is gedaan dat deze werkzaamheden ook in 2018 zullen plaatsvinden.

Kennismaking Gebiedsteam
Tijdens de afgelopen vergadering heeft PB kennis gemaakt met Jantina Uijterlinde en Wim de Hoop van het gebiedsteam Opsterland. Er is een goede samenwerking tussen het gebiedsteam en het dorpssteunpunt en Kom Erbij. Ook heeft het gebiedsteam regelmatig overleg met de scholen. Meer informatie over het gebiedsteam is te vinden via publicatie in o.a. de Bân en op de website van de gemeente Opsterland.

3 Provinciën Wandeltocht
Volgende week zaterdag 12 mei zal alweer de 10e editie van de 3 Provinciën Wandeltocht plaatsvinden. Het goede doel waar dit jaar voor gelopen wordt is Stichting Hulphond Nederland. Ook deze editie zal de tocht weer leiden langs prachtige plekjes die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Onderweg zullen er een aantal rust- en stempelpunten zijn waar even kan worden bijgetankt en bij gekletst. In Wijnjewoude zal het rustpunt in de Swingel zijn. De punten rondom het dorp zullen bemand worden door de VVV in samenwerking met familie De Vries, en door PB in samenwerking met Kom Erbij. De deelnemers kunnen hier weer op krachten komen met een lekkere kop koffie of zelfgemaakte soep! De opbrengsten van de verkoop bij de rustpunten zal worden gebruikt voor activiteiten in het dorp. Kijk voor meer informatie op www.3wandel.nl

Dorpsfilm
Op 20 en 21 april vond in De Swingel de première plaats van de dorpsfilm. Tijdens deze avonden konden de aanwezigen genieten van de prachtige film die een kijkje geeft in alles wat er in Wijnjewoude speelt. Bijzondere mensen, unieke plekjes, verenigingen: cineast Edwin van Bemmelen heeft het allemaal op een prachtige manier weten vast te leggen. De muzikale omlijsting, zoals de titelsong van Jan Dirk van der Meulen, is verzorgd door Wijnjewoudsters. PB wil iedereen, die heeft meegewerkt aan de film bedanken voor het prachtige resultaat. Een bijzondere dank voor de initiatiefnemers Henk Janssen, Albert de Vries en Albert van der Velde: zij hebben er voor gezorgd dat een stukje historie is gemaakt waar nog jaren van genoten kan worden! De dorpsfilm is verkrijgbaar op DVD welke besteld kan worden via dorpsfilm2017@hotmail.com.

Werkzaamheden Weinterp
In de periode van maandag 14 mei tot en met vrijdag 15 juni zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan het oostelijk deel van de Weinterp (het gedeelte tussen de nieuwe N381 en de kruising met de Tolleane). De grasbetonstenen zullen worden hersteld en de 60 km/u zone zal worden versterkt door het plaatsen van een drietal schanskorven met vulling. Deze maatregelen moeten een snelheid verlagend effect hebben. Tijdens de werkzaamheden zal er worden gewerkt met verkeerslichten zodat de verschillende verkeersstromen om-en-om het werkvak kunnen passeren.

Inloopspreekuur PB: dinsdag 15 mei van 19.00 – 19.30 uur in de Swingel.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *