Weer

nov 27 - vr
Drachten, NL
6°C

Sponsoren

MFC de Swingel

Het multifunctioneel Centrum ‘de Swingel’ is een gebouw waar Wijnjewoude trots op is. Door een geweldige samenwerking van vele vrijwilligers kon in mei 2000 een dorpshuis worden geopend dat met recht multifunctioneel wordt genoemd.

Bekijk de Swingel agenda

Een sportzaal, een gezellige Swingel bar, drie vergaderzalen, een peuterspeelzaal en een fitnessruimte. Ook is er een ruimte voor fysiotherapie. Eens per twee weken op woensdagochtend houdt het Dorpssteunpunt zitting in de Swingel. Je kunt er terecht met vragen over het dorp, activiteiten, hulpmiddelen, kleine klusjes enz.

Het beheer van De Swingel is in handen van vrijwilligers die voor je klaar staan om samen met jou je activiteiten mogelijk te maken. Denk aan bruiloften en andere feesten, toernooien, activiteiten van buurtverenigingen of het regelen van een zaal voor de activiteiten en vergaderingen van je vereniging. Ook kinderfeestjes zijn te boeken.

Wil je meer weten of bv. een zaal regelen neem dan contact op met:

Klaasje van der Woude
T.: 0516 48 13 91 (b.g.g. 06 822 755 91)
M: swingelreserveringen@gmail.com
Het adres van De Swingel is:
Meester Geertswei 4
9241GL  Wijnjewoude

 

Een greep uit de activiteiten

In de Swingel wordt gegymd en gevolleybald. Er wordt aan volksdansen en line dance gedaan. Er zijn regelmatig activiteiten die worden georganiseerd door de activiteitencommissie zoals bingo, de Open Opsterlandse LegpuzzelKampioenschappen, bridge, apekooi, kookworkshops, breiclub, biljarten, darten of een pubquiz. Ook Kom Erbij organiseert geregeld activiteiten. Het Dorpssteunpunt houdt er zitting en Plaatselijk Belang en WEN hebben er regelmatig een inloopspreekuur. Je kunt er gratis boeken lenen of gezellig een drankje doen na het sporten. En dit is nog maar een kleine greep uit wat er zoal te doen is. Een volledig beeld krijg je in het Activiteitenplan.

 

Een zaal huren

Sportzaal

De sportzaal wordt gebruikt door verschillende verenigingen zoals de gymnastiekvereniging LONGA en de volleybalvereniging DWS. De twee basisscholen van Wijnjewoude hebben er gymles. De zaal wordt ook voor andere dorpsactiviteiten gebruikt en kan voor incidentele activiteiten worden gehuurd.

Voor het incidenteel huren van de sportzaal kun je contact opnemen met de beheerder. Huurders kunnen gebruikmaken van een podium en van de geluidsinstallatie.
Het podium bestaat uit delen van 1 bij 2 meter en kan op een hoogte van 40 cm of van 80 cm worden opgebouwd. In totaal zijn 27 podiumdelen beschikbaar.

Verenigingen die structureel willen huren kunnen contact opnemen met het bestuur van ‘de Swingel’

Veel ondernemers uit Wijnjewoude hebben een reclamebord laten ophangen in de sportzaal. Een voordelige mogelijkheid bewoners van Wijnjewoude kennis te laten maken met jouw bedrijf. Iets voor jou? Er is nog ruimte! Neem contact op met het bestuur.

swingel6

De sportzaal

De zalen

In ‘de Swingel’ kunt u verschillende zalen huren.  Een zaal van ruim 60 m2 op de eerste verdieping is geschikt voor groepen tot 30 personen. Een tweede zaaltje van ongeveer 45 m2 kan maximaal 20 personen herbergen. Huurders kunnen gratis gebruik maken van een beamer en laptop. Op de eerste verdieping bevindt zich ook nog een zaal van ca. 80 m2 die binnenkort in gebruik wordt genomen als fitnessruimte en een kleine ruimte die wordt gebruikt door de fysiotherapeut.

Grote vergaderzaal boven

 

Kleine vergaderzaal boven

 

swingel5

Kleine ruimte boven voor fysiotherapie

 

Fitnessruimte (nog te openen)

 

De Swingel bar

In de Swingel bar kun je terecht voor een hapje en een drankje. Er is een biljart en darts. Vanuit het bar-gedeelte heb je zicht op de activiteiten in de sportzaal.
De Swingel bar is met een schuifwand verbonden met één van de zalen. Door de wand te openen is de barruimte te vergroten en kan de indeling aan de wensen van de gebruiker worden aangepast. Met geopende wand kan plaats geboden worden aan meer dan honderd bezoekers.

De Swingel-bar

 

Achterzaal

 

Bar en achterzaal met geopende schuifwand

 

 

 

 

Het bestuur van MFC ‘de Swingel’ bestaat uit (per 1-1-2019):
Pieter de Kroon, voorzitter
Alex van der Meer, penningmeester
Poppe de Haan, lid

Niet in het bestuur:

Klaske de Vries, notulist
Ruurd van der Woude, coördinator vrijwilligers/beheer
Klaasje van der Woude, agendabeheer