Weer

jul 13 - za
Wijnjewoude, NL
15°C

Sponsoren

Dorpsagenda

Vragenuurtje Plaatselijk Belang

13-07-2024

MFC de Swingel

Het multifunctioneel Centrum ‘de Swingel’ is een gebouw waar Wijnjewoude trots op is. Door een geweldige samenwerking van vele vrijwilligers kon in mei 2000 een dorpshuis worden geopend dat met recht multifunctioneel wordt genoemd. Door opnieuw veel vrijwillige handen en mooie subsidies heeft het interieur vanaf eind 2019 een enorme facelift ondergaan. En er zijn nog plannen voor meer!

Een sportzaal, een gezellige Swingel bar, een snackbar, drie vergaderzalen, een peuterspeelzaal,  een ruimte voor fysiotherapie, een kantoorruimte voor WEN, een fitnessruimte en een krachthonk.

Het beheer van De Swingel is in handen van Jolien Boelens ondersteund door vrijwilligers die voor je klaar staan om samen met jou je activiteiten mogelijk te maken. Denk aan bruiloften en andere feesten, toernooien, activiteiten van buurtverenigingen of het regelen van een zaal voor de activiteiten en vergaderingen van je vereniging. Ook kinderfeestjes zijn te boeken.

Bekijk de Swingel agenda

Wil je meer weten of bijvoorbeeld een zaal regelen neem dan contact op met:

Jolien Boelens
06 12973201 (voor reserveringen en de Swingel-agenda. Niet voor de snackbar!)
swingel@wijnjewoude.net

Het adres van De Swingel is:
Meester Geertswei 4
9241GL  Wijnjewoude

Het telefoonnummer voor BESTELLINGEN BIJ DE SNACKBAR is: 0516 480741

 

Een greep uit de activiteiten

In de Swingel wordt gegymd en gevolleybald. Er wordt aan volksdansen en line dance gedaan. Er zijn regelmatig activiteiten zoals bingo, de Open Opsterlandse LegpuzzelKampioenschappen, Fifatoernooi, maandelijkse dorpsmaaltijd, kinderdisco, kookworkshops, bierbroeverijen, breiclub, Swingelcafé, biljarten, darten of een pubquiz. Er zijn optredens van verschillende vaak lokale artiesten en er is een filmhuis.

Ook Kom Erbij organiseert geregeld activiteiten. Eens per twee weken op woensdagochtend houdt het Dorpssteunpunt zitting. Je kunt er terecht met vragen over het dorp, activiteiten, hulpmiddelen, kleine klusjes enz. Plaatselijk Belang en WEN hebben regelmatig een inloopspreekuur in de Swingel. Je kunt er ook gratis boeken lenen of gezellig een drankje doen na het sporten. En dit is nog maar een kleine greep uit wat er zoal te doen is. Een volledig beeld krijg je in het Activiteitenplan.

 

Het bestuur van MFC ‘de Swingel’ bestaat uit (per 1-1-2023):

Marianne Hulsbergen (voorzitter), marianne@inverandering.nl
Alex van der Meer (penningmeester) aalzen@xs4all.nl
Ellen Lampe, eelampe@gmail.com
Marco Tadema, m.tadema@funkyfeeling.nl
Sjoerd Schaafsma
Johan Storteboom

Niet in het bestuur:

Klaske de Vries, notulist
Jolien Boelens, (agenda-)beheer
Ruurd en Klaasje van der Woude, vrijwilligers