Weer

nov 28 - zo
Drachten, NL
3°C

Sponsoren

Dorpsagenda

Blowing Away in concert

28-11-2021

MFC de Swingel

Het multifunctioneel Centrum ‘de Swingel’ is een gebouw waar Wijnjewoude trots op is. Door een geweldige samenwerking van vele vrijwilligers kon in mei 2000 een dorpshuis worden geopend dat met recht multifunctioneel wordt genoemd. Door opnieuw veel vrijwillige handen en mooie subsidies heeft het interieur vanaf eind 2019 een enorme facelift ondergaan. En er zijn nog plannen voor meer!

Een sportzaal, een gezellige Swingel bar, drie vergaderzalen, een peuterspeelzaal,  een ruimte voor fysiotherapie, een kantoorruimte voor WEN en sinds kort ook een fitnessruimte (cardio) en een krachthonk.

Het beheer van De Swingel is in handen van vrijwilligers die voor je klaar staan om samen met jou je activiteiten mogelijk te maken. Denk aan bruiloften en andere feesten, toernooien, activiteiten van buurtverenigingen of het regelen van een zaal voor de activiteiten en vergaderingen van je vereniging. Ook kinderfeestjes zijn te boeken.

Bekijk de Swingel agenda

Wil je meer weten of bv. een zaal regelen neem dan contact op met:

Klaasje van der Woude
T.: 0516 48 13 91 (b.g.g. 06 822 755 91)
M: swingelreserveringen@gmail.com

Het adres van De Swingel is:
Meester Geertswei 4
9241GL  Wijnjewoude

 

Een greep uit de activiteiten

In de Swingel wordt gegymd en gevolleybald. Er wordt aan volksdansen en line dance gedaan. Er zijn regelmatig activiteiten die worden georganiseerd door de activiteitencommissie zoals bingo, de Open Opsterlandse LegpuzzelKampioenschappen, bridge, apekooi, kookworkshops, bierbroeverijen, breiclub, biljarten, darten of een pubquiz. Er zijn optredens van verschillende vaak lokale artiesten en er is een filmhuis.

Ook Kom Erbij organiseert geregeld activiteiten. Eens per twee weken op woensdagochtend houdt het Dorpssteunpunt zitting. Je kunt er terecht met vragen over het dorp, activiteiten, hulpmiddelen, kleine klusjes enz. Plaatselijk Belang en WEN hebben regelmatig een inloopspreekuur in de Swingel. Je kunt er ook gratis boeken lenen of gezellig een drankje doen na het sporten. En dit is nog maar een kleine greep uit wat er zoal te doen is. Een volledig beeld krijg je in het Activiteitenplan.

 

Het bestuur van MFC ‘de Swingel’ bestaat uit (per 1-1-2021):

Pieter de Kroon (voorzitter) pieter@dekroonplus.nl
Alex van der Meer (penningmeester) aalzen@xs4all.nl
Poppe de Haan, ppp@gmail.com
Nina Hiddema, nina.hiddema@gmail.com

Niet in het bestuur:

Klaske de Vries, notulist
Ruurd van der Woude, coördinator vrijwilligers/beheer
Klaasje van der Woude, agendabeheer