ODV en Harkema-Opeinde in evenwicht

Het duel tussen de subtoppers ODV en Harkema-Opeinde eindigde zaterdagmiddag in 1-1. Waar beide teams de intentie hadden aan te haken bij de top-3, resteert voorlopig de wachtkamer. Zowel aan thuis- als uitzijde werd het gelijke spel niet met gejuich begroet. Toch zal de neutrale toeschouwer op sportpark Tusken de Wâllen tot de conclusie gekomen zijn dat een remise de juiste uitkomst was. Over het geheel ontliepen de beide elftallen elkaar weinig.

Kansen waren schaars het eerste bedrijf. De eerste kreeg gestalte in de 14de minuut. Een snel dalende vrije trap van ODV-er Joop Welfing werd prima uit de hoek getikt door André de Graaf. Tot op dat moment had Harkema een flinterdun overwicht op de gastheren, zonder ook maar een moment gevaarlijk te worden voor het ODV-doel. Dat eerste moment van gevaar kwam er pas in minuut 24. Daniël Postma leed balverlies in het vijandelijke strafschopgebied, herstelde zijn fout goed en schoot rakelings voorlangs. Na dit eerste wapenfeit van Harkemaster zijde brak er een fase aan waarin ODV de betere was. Gedurende deze periode kwam de thuisploeg ook op voorsprong. In de 36ste minuut gaf Geert van der Molen een steekpass op Yorick Roffel. Deze probeerde zijn voorwaartsen te bereiken met een lage voorzet. Onderweg werd de bal van richting veranderd door een Harkemaster verdediger. Bij de eerste paal rolde de bal in het doel. Een onfortuinlijk moment voor de bezoekers, maar het herstel kwam snel. Het was Hille Postma die in de 41ste minuut op het middenveld op uitstekende wijze Paul van der Heide op rechts wegstuurde. Van der Heide had alle tijd en ruimte de bal voor het doel te brengen. De voorzet die volgde was afgemeten en werd prima in de hoek geknikt door Albert Veenstra: 1-1.

Een mooie opsteker voor Harkema-Opeinde zo pal voor de rust. Vlak na die gedwongen pauze kroop Harkema door het oog van de naald. Geert van der Molen dook plotseling op voor keeper De Graaf. De Harkemaster goalie keerde de inzet van Van der Molen. ODV claimde bij dit spelmoment tevergeefs een strafschop. De groengelen haalden opgelucht adem. In de 57ste minuut was het de thuisploeg die met de schrik vrij kwam. Na een lange bal verscheen Daniël Postma alleen voor het ODV-doel. De knal van Postma spatte op de voeten van keeper Van der Meer uiteen. Twee minuten later een nieuwe kans voor “De Heide”. Na goed storend werk van Albert Veenstra ging Daniël Postma met de bal aan de haal. Samen met Hille Postma kwam de jonge aanvaller tegenover één ODV-verdediger te staan. Deze overtalsituatie werd niet uitgebuit: Hille Postma zag zijn schot uit de hoek gestompt worden door keeper Van der Meer. Even later rukte Daniël Postma opnieuw gevaarlijk op richting de Wynjewâldster veste. De voorzet van Postma was niet zuiver genoeg en werd geruimd. Harkema leek het nadrukkelijkst op zoek te gaan naar de winst. Tussen de 65ste en de 67ste minuut kregen de aspiraties om de zege te behalen een forse knauw. Eerst viel Alex van der Tuin geblesseerd uit. De technicus had zich reeds in de eerste helft geblesseerd bij een geblokt schot. Twee minuten na het uitvallen van Van der Tuin, verliet ook Wytse Couperus aangeslagen het strijdperk. Na een ongelukkige aanvaring lag de neus van Couperus aan gruzelementen. Doorspelen was logischerwijs uitgesloten. Het overwicht was na deze twee vlot opeenvolgende tegenvallers verdwenen. Ondanks dat ODV in het restant van het duel meer balbezit had, hield die Harkema-defensie zich soeverein staande. Voorin werden er ook geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Een winnaar kwam er dus niet.

Harkema vervolgt de competitie zaterdag thuis tegen RWF, ODV gaat op bezoek bij WTOC ( Westergeest, Triemen Oudwoude Combinatie)

Wedstrijdsponsor: Handelsonderneming Eize Linstra

Bron van dit stukje: Harkema Opeinde