Nieuws van werkgroep Kom erbij

Bingo

Op maandagochtend 16 september hadden we weer bingo, in de Swingel. We begonnen om 10.00 uur met koffie en daarna gingen we direct los. Het was weer zoals altijd gezellig. De Bingo-dames hadden weer een aantal variaties: Staande bingo, bingo als je 1 rij of kolom hebt, bingo als je twee rijen of kolommen hebt, of bingo als je een volle kaart hebt. Jeetje, je moet je goed concentreren, want het gaat best snel! Wel goed voor het trainen van je hersenen!

Er waren rond de 40 gasten: volle bak. Bingo is en blijft populair.

Taartjesactie

Vanaf zaterdag 28 september hadden we weer onze jaarlijkse taartjesactie. Deze actie is een onderdeel van de landelijke week tegen de eenzaamheid. Vele omtinkers en vrijwilligers gingen bij ouderen langs, of bij mensen die een moeilijke periode achter de rug hebben. Deze mensen werden bezocht met taartjes, om die dan samen, onder genot van een kopje thee of koffie en een goed/gezellig gesprek, op te eten. Dit is een van de manieren die we doen om iedereen zoveel mogelijk bij het dorp te betrekken.

Het is altijd weer mooi om te zien hoe dit gewaardeerd wordt.

Bloemschikken

Op maandagochtend 21 oktober staat er, vanaf 10.00 uur bloemschikken en spelletjes op het programma, in de Swingel. Niet iedereen vindt bloemschikken leuk, vandaar dat er de mogelijkheid is om spelletjes te doen. De entree is €3,-; we berekenen voor de materialen geen extra kosten.

Op 18 november is er een ochtend waarop gezellig bijgepraat kan worden en er is ruime gelegenheid om allerlei spelletjes te doen. Wel de portemonnee meenemen, want er is een verloting van mooie handgemaakte objecten, gemaakt door de dames van het crea-café. Voorbeelden van spulletjes die je kunt winnen zijn: armbanden, tassen, een theemuts etc. De opbrengst van de verloting is voor de buurtkast.

Tja, en nu we toch bezig zijn met de donkere dagen, alvast een knipoog naar de decembermaand: op 16 december organiseren we de kerstlunch. Over het hoe en wat informeren we je in de volgende Ban.

Zoals je ziet staat er weer veel op het programma. De dagen worden al weer korter, de herfst is overal aanwezig. We zoeken dan weer de gezelligheid bij alles wat er georganiseerd wordt.

Namens de werkgroep Kom Erbij,

Geert van der Veen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *