Concours Hippique Wijnjewâld Hynstedei

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Merkebuorren t.o. nr. 92

Zaterdag 21 juni vanaf 12.00 uur wordt het jaarlijkse tuigpaardenconcours gehouden aan de Merkebuorren tegenover nummer 92. “Het elegante, trotse, pronkende Nederlandse tuigpaard en de zwarte parels het Friese ras, met hun ruime, grijpende voorbeen en sterke, stuwende achterhand zijn de sterren op vele Nederlandse concoursvelden. Tuigpaarden staan garant voor sfeer, emotie en strijd. Dat kan alleen maar vanwege de unieke kwaliteiten waarover de tuigpaarden beschikken en waarmee ze het publiek als het ware betoveren. Het tuigpaard heeft een draf met veel zweefmoment, een ruim wegzettend voorbeen, een hoge actie en een krachtig ondertredend achterbeen, gepaard met een fiere houding, mogelijk gemaakt door een lange, verticaal uit de borst komende hals”, aldus een inspecteur van het stamboek.

hynstedei 2013Officieel geregistreerde rijders die aangesloten zijn bij categorie 4 Noord of Friezen categorie 3 doen mee aan deze wedstrijd. Voor iedere groep zijn verschillende rubrieken. De indeling in rubrieken is afhankelijk van het soort wagen dat gebruikt wordt, de rijder of rijdster en het aantal winstpunten dat het tuigpaard in het verleden heeft behaald. De tuigpaarden met de minste punten rijden in de kleine limiet, daarna volgen de grote limiet en de ereklasse. Zo is er een damesnummer voor het vierwielige rijtuig en voor het tweewielige rijtuig. Bij de damesnummers gaat het ook nog om het schoonste geheel. Welke combinatie rijdster, paard en rijtuig ziet er het mooist uit? Ook wordt er gereden met tweespannen (twee paarden naast elkaar voor de wagen). Het is een lust voor het oog de paarden stijlvol bewegend door de baan te zien gaan. De winnaars van elke rubriek worden beloond met een envelop met inhoud. En er is dit jaar het kampioenschap voor tuigpaarden onder het zadel. Kinderen met hun pony rijden met een fantasievolle aanspanning (eventueel onder begeleiding) ook in een speciale rubriek met speciale prijzen.

De organisatie van dit festijn ligt in handen van een club vrijwilligers die met elkaar het bestuur van de Hynstedei vormen. Vele sponsors uit Wijnjewoude en omgeving maken dit mogelijk. Tijdens het evenement zullen er loten verkocht worden waarbij u weer leuke prijzen kunt winnen met als hoofdprijs een mountainbike! Een lekkere versnapering kunt u bij de tent verkrijgen en de kinderen kunnen hun energie op het springkussen kwijt. Kortom een leuk dagje uit voor jong en oud waarbij wij u van harte welkom heten.

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.