Doe een boodschap extra

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: De Buurtsuper

De Buurtsuper in Wijnjewoude organiseert samen met de Voedselbank Opsterland in de week voor Pinksteren van 16 t/m 18 mei een winkelactie om voedsel in te zamelen. De Voedselbank is erg blij met deze actie die het motto meekrijgt: “DOE EEN BOODSCHAP EXTRA”.

Op dit moment zijn ongeveer 215 huishoudens afhankelijk van voedselhulp via de Voedselbank. Ruim de helft daarvan zijn kinderen in de schoolgaande leeftijd.
De Voedselbank heeft dringend behoefte aan voedsel. Want door overheidsmaatregelen om verspilling van voedsel tegen te gaan, blijft er steeds minder “over”. Daarom zijn winkelacties als deze, vaker nodig.

Tijdens de actie zijn in de winkel vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de Voedselbank en de producten die het hardst nodig zijn. Ook zal – tegelijkertijd met de weekfolder van de Buurtsuper – huis aan huis een flyer worden rondgebracht met daarop de producten waar men het meest om zit te springen.

In de winkel zullen ook waardebonnen te koop zijn. Die kunnen bij de kassa worden betaald en uw geld wordt dan door De Buurtsuper in samenspraak met de Voedselbank weer omgezet in producten.
Naast producten, is ook geld nodig om de kosten van het transport en de huisvesting te kunnen betalen. Of om de pakketten te kunnen aanvullen met nog ontbrekende producten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de wat duurdere producten zoals brood, vlees(waren), zuivelproducten, bak- en braadoliën, kaas, aardappelen, groenten en fruit.

Steun daarom de Voedselbank ook financieel: word donateur of doe een eenmalige gift t.b.v. de aankoop van voedsel. Vermeld dan “JA, IK DONEER VOOR VOEDSEL”.
Doneren kan met de QR-code, maar je kunt ook rechtstreeks overmaken naar de bankrekening NL39 RABO 0101 7159 78

Help de Voedselbank om andere mensen te helpen. Bedenk, het kan iedereen overkomen!

Nog geen donateur? Word dat nu en geef u op bij penningmeester@voedselbankopsterland.nl

Meer weten over ons werk? Kijk op onze website
www.voedselbankopsterland.nl
info@voedselbankopsterland.nl

O ja, je statiegeld doneren in de flessenautomaat in de Buurtsuper kan ook!

Namens alle vrijwilligers en klanten van de Voedselbank alvast hartelijk dank voor je steun.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *