Drie Provinciënwandeltocht door oost Opsterland en Ooststellingwerf

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Zwembad Bakkeveen

Zaterdag 10 mei wordt de zesde aflevering van de Drie Provinciën wandeltocht gehouden. Het is een tocht door een zeer gevarieerde en verrassende omgeving. Iedereen kan meedoen: er zijn wandelafstanden van 5, 10, 15, 20, 25 en 40 km uitgezet door het natuurlijke gebied ten zuiden van het drie provinciënpunt. Ook zijn er (sportieve) activiteiten bij de start/finish en onderweg zal de omgeving haar van haar mooiste kant laten zien. Het is een goede-doelen-wandeling: het gehele inschrijfgeld van vijf euro komt in 2014 ten goede aan de blinde geleide honden.
wandelen 2
De start voor de ca 2500 wandelaars is in Bakkeveen bij het zwembad. Dit jaar lopen routes richting het zuiden: door en langs de dorpen Haulerwijk, Haule, Waskemeer, Wijnjewoude en de 40 km wandelaars komen ook nog in Drenthe. Je wandelt door bossen, over privéterreinen, heide, weilanden, rustige weggetjes en zandpaden: kortom veel afwisseling en beleving.

Circa elke 5 kilometer is er een rustpunt: vrijwel allemaal dorpshuizen en voetbalkantines bemand door vrijwilligers. Hier zijn toiletvoorzieningen, wordt gestempeld en is catering aanwezig. Dit jaar is er met alle posten een gegarandeerd aanbod van koffie/thee, soep en broodjes voor een vastgestelde lage prijs afgesproken. Daarnaast heeft elke post nog een eigen assortiment om je weer energie te geven tijdens de wandeling. Veel bagage hoeft er tijdens de wandeling niet mee.

Inschrijven kan nog steeds via www.3wandel.nl; hier is ook nadere informatie te vinden. Voor-inschrijvers dingen mee naar een gratis ballonvaart.

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.