inloopavond historische werkgroep

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Computerruimte in de Swingel
Oude foto’s en ander historisch materiaal gezocht

De historische werkgroep Wijnjewoude heeft inmiddels ruim 400 historische foto’s geplaatst op de website. Wat nu online staat, zijn hoofdzakelijk foto’s uit het archief van ons werkgroeplid Durk van der Veen. We willen nu een volgende stap zetten in het bewaren voor het nageslacht van foto’s van Wijnjewoude (Weinterp, Duurswoude) en gaan nu materiaal verzamelen uit andere bronnen in het dorp. Daarom nodigen wij je uit om ‘historische’ foto’s, krantenknipsels e.d. die je in bezit hebt, te delen met anderen via de website van ons dorp.

Op 26 april a.s. organiseren we een inloopavond in De Swingel. We nodigen iedereen uit om daar te komen met oude foto’s van ons dorp, van de nabije omgeving en van (oud-)dorpelingen. Ter plekke kunnen we dan – met de leden van onze werkgroep – kijken welk materiaal zich leent voor plaatsing op het historische deel van onze dorpssite. Het zou mooi zijn als jouw foto’s al in digitale vorm beschikbaar zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Voorlopig hebben we de grens gelegd bij 1970. Beelden van voor 1970 zijn welkom, maar ook van ná 1970 komen foto’s van gebouwen en personen die er inmiddels niet meer zijn voor plaatsing in aanmerking.

Op 26 april a.s. zijn Margriet, Durk, Ruurd en Henk vanaf 19.30 uur aanwezig in de voormalige WAW-ruimte (eerste verdieping van De Swingel) om samen met jullie naar jullie historische schatten te kijken. Het zou mooi zijn als je foto’s al voorzien zijn van een beschrijving van wat en wie erop te zien is, een jaartal, de locatie (huidig adres) etc., maar dat kunnen we ook later regelen. Op www.wijnjewoude.net/historie is uitvoeriger beschreven hoe we het materiaal het liefst aangeleverd krijgen.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn, maar wel materiaal willen delen, dan kan je ons een berichtje sturen via het algemene contactformulier. We nemen dan contact met je op. Je mag ook bellen met Ruurd van der Woude 0516 481391.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *