(S)Cool on Wheels

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Welfingstrjitte 5

Leerlingen en wethouder Van Dijk maken kennis (S)Cool on Wheels

Leerlingen van CBS Votum Nostrum uit Wijnjewoude doen op woensdag 10 juni a.s. mee aan een clinic (S)Cool on Wheels van Sport Fryslân. Zij krijgen een theorieles, leren omgaan met de rolstoel en gaan een potje basketballen. De school krijgt de clinic cadeau van Ricoh.

Wat is een handicap? Ben je anders met een handicap? Leef je een ander leven? Het omgaan met mensen met een handicap roept bij leerlingen in het basisonderwijs regelmatig gevoelens van onwennigheid en onwetendheid op. (S)cool on Wheels maakt leerlingen bekend en vertrouwd met de gehandicaptensport. Door de clinic krijgen kinderen meer begrip voor mensen met een beperking.

Op 10 juni vertelt docent Willem Siepel hoe hij in een rolstoel terechtkwam en wat zijn ambities zijn. Daarna gaan de leerlingen en wethouder sport van de gemeente Opsterland, Piet van Dijk, zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. Dat valt niet mee!

Wethouder Piet van Dijk is ook ambassadeur van het Aangepast Sporten in Fryslân.
Deze clinic wordt gefinancierd door Ricoh. Ricoh is leverancier van producten en diensten op het gebied van IT & documentmanagement oplossingen. Zij ondersteunen CBS Votum Nostrum op dit gebied. Het project (S)Cool on Wheels is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en wordt mede mogelijk gemaakt door Sport Fryslân.
Uitnodiging

We nodigen u graag uit om bij de clinic (S)Cool on Wheels aanwezig te zijn en een kijkje te nemen hoe de kinderen en de wethouder kennismaken met aangepast sporten.

De theorieles is van 9.45-10.45 uur op school (Welfingstrjitte 5, Wijnjewoude). De praktijkles in de rolstoel is van 11.00 tot 12.00 uur in het gymlokaal (Meester Geertswei 4 in Wijnjewoude).

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *