Zomerconcert vrouwenkoor Femmes Vocales

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Witte kerkje in Hemrik

Vrouwenkoor Femmes Vocales laat weer van zich horen! Op woensdagavond 11 juni geven de dames om 20.00 uur in de Witte Kerk in Hemrik een concert met prachtige werken uit verschillende perioden. Het publiek kan genieten van een verrassende verscheidenheid aan klankkleuren en muziekstijlen.

Op het programma staat muziek uit vijf eeuwen, van Renaissance tot Hedendaags.
Van Karl Jenkins zingt het koor de indrukwekkende Song of Tears uit zijn Stabat Mater en het Pie Jesu uit zijn Requiem. Delen uit een mis van Guy Ropartz met orgel begeleiding en het Ave Verum van Francis Poulenc sluiten het gedeelte met religieuze muziek af. Vrij recent is de liederencyclus Through the Eyes of a Child van componist John Leavitt (1956). Het is een bijzonder muziekstuk met eigenzinnigheid en betovering in A Girl’s Garden, The Bells en Between Two Hills en met humor in de bewerking van de Amerikaanse folksong Polly Wolly Doodle. Daarnaast brengt het koor liederen uit de Romantiek van Brahms en Schumann.
Een oude madrigaal over een dorpsroddel met gekakel van kippen maakt de enorme verscheidenheid van werken compleet. Al met al een prachtige mix van
wereldlijk en geestelijk repertoire. Deels a capella, deels met begeleiding van Rudi Kaldenberg op piano en orgel en Marka van Bekkum op fluit.

Vrouwenkoor Femmes Vocales staat onder leiding van zangdocent en dirigent Claartje van Dokkum. Vanaf september 2010 is Femmes Vocales één van de vele activiteiten uit het aanbod van Stichting Muziekschool Ars Musica. Meer informatie over de stichting staat op www.arsmusica.nu.

De entree voor het zomerconcert bedraagt € 7,50 en voor jeugd tot en met 18 jaar € 3,50. Reserveren kan door een mail te sturen naar: femmesvocales.kaartverkoop@gmail.com Voor vragen kan telefonisch contact worden opgenomen via 0516-541685.

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.