Weer

mei 20 - ma
Wijnjewoude, NL
16°C

Sponsoren

Dorpsagenda

Op avontuur in de natuur

22-05-2024

Café van der Weij

Café van der Weij is het adres voor een gezellig biertje, borreltje of frisje. Aan de bar of zomers lekker buiten op het terras. En ook voor een snack of grotere trek kan je er terecht. Je gastheer is Jannes.

Vaste gebruikers van het café zijn de klaverjassers (eens in de 3 weken op woensdag om 20.00 uur) en dartclub  ‘De Smieters van Wynjewâld’ (eens in de 14 dagen op dinsdag om 20.00 uur). Als de darters trainen of competitie spelen op dinsdag is het café ook gewoon open voor bezoekers.

Regelmatig zijn er optredens van regionaal bekende artiesten. X-events organiseert pubquiz- en andere avonden. Er zijn pokertoernooien en bingo-avonden.

Openingstijden

Café: woensdag t/m zondag van 16.00 uur tot sluitingstijd.

Cafetaria: woensdag t/m zondag van 17.00 uur tot 20.00 uur

Telefoon: 0516 481650

Een beetje historie: Het café bestond al begin vorige eeuw onder de naam café Dijkstra. Het was een café met ‘trochreed’, een soort drive-thru. De koetsier reed er met paard en wagen vóór in en terwijl hij een borreltje dronk, kreeg het paard water en voer. Daarna reden ze er aan de achterkant weer uit. De deuren aan de achterzijde zitten er nog. Op de foto uit 1914 staat de familie Meesterga die het café toen runde. Tjeerd Dijkstra was de schoonzoon van de  Meesterga’s. De officiële naam van het café was “Het Wapen van Opsterland” maar dit was niet zo  bekend bij velen.  Café Dijkstra Duurswoude lag beter in het gehoor.