Dorpsfeest 2016

Woensdag is het zover. Wijnjewoude viert dan voor de twintigste keer het dorpsfeest. Voor het gehele programma en alle ins en outs verwijzen wij u naar het speciaal voor dit evenement gemaakt programma boekje dat u afgelopen week in de bus heeft gekregen.

Tijdens het hele feest is er kermis!

Prijzen bingo

In verband met de tijd was het niet mogelijk om de sponsoren van de bingoprijzen in het programmaboekje te krijgen. Daarom bij deze: Hotel Restaurant de Stripe,  Wiljan groothandel in bloemisterij-, woon- en decoratieartikelen, De Boer Installatietechniek Wijnjewoude, Bakkerij van der Molen, Stee050 voor zorg op maat. Alle sponsoren hartelijk dank!

Playbackshows

Wat is het feest in Wijnjewoude zonder playbackshows. Al jaren een traditie. Help ons om er een zeer gezellig feest van te maken en: geef u op. Stuur uw opgave naar: SDWW@LIVE.nl.

Het liefst de muziek aanleveren op CD. USB stick mag. Wel graag opnames met goede kwaliteit.

Versierde wagens 

De start van de optocht is donderdag om 19.00 uur. Opstellen om 18.30 uur. Muzikale begeleiding: Drumband Oerterp en Euphonia.

De start van de optocht op zaterdag is om 10.30 uur. Opstellen is dan om 10.00 uur. Muzikale begeleiding: Drumband CMH uit Menaldum en Euphonia.

De route van de versierde wagen is, op donderdag en zaterdag, als volgt: Opstellen in de Welfingstrjitte, rechtdoor Te Nijenhuiswei, linksaf Merkebuorren, linksaf Loksleane, rechtsaf Mr.Geerstwei, rechtsaf Welfingstrjitte, rechtsaf Merkebuorren, rechtsaf Loksleane, rechtsaf Welfingstrjitte en dan rechtsaf de Mr. Geertswei in. Aan het eind van de Mr. Geertswei ontbindt de optocht zich.

Aan de bewoners die aan de route wonen: WILT U TIJDENS DE OPTOCHT UW AUTO NIET IN DE STRAAT PARKEREN?

Aanvulling op het programmaboekje: Er is nog een versierde wagen bijgekomen: Vriendengroep X met als onderwerp: IJsland.

Consumptiemunten 

Net zoals afgelopen jaren zijn de munten ALLEEN dit jaar geldig. Houd bij het kopen van de munten hier rekening mee!! Munten worden door ons niet teruggenomen!

 Ook voor ons feest geldt:

ONDER DE ACHTIEN GEEN ALCOHOL EN HET ROKEN IN DE TENT IS VERBODEN – 

Naast de ingang van de tent (bereikbaar alleen vanuit de tent zelf) is een speciale rokersruimte ingericht. Maak daar gebruik van. 

Voorkom hoge boetes voor het dorpsfeest en houdt u zich aan deze twee zaken.

Het bestuur wenst u een zeer mooi feest toe.

 

 

Programma voor woensdag 15 juni

De opening is op de woensdagmiddag en beginnen we met de vrijmarkt.

De woensdagavond wordt een Fryske Jûn. Wim Brons, bekend van Radio Fryslân heeft de leiding van deze avond. Na een inleiding met beeldmateriaal doet Wim een kwis. Muzikaal wordt hij deze avond ondersteund door Gurbe Douwstra en Piter Wilkens. Al met al belooft dit een zeer mooie avond te worden. Voor slechts € 5,00 ben je erbij

Programma voor donderdag 16 juni

Donderdagochtend is voor de scholen en de peuters. Sanders variété show verzorgt een circusact en workshop.

Donderdagavond is de eerste rondrit van de versierde wagens. Muzikale begeleiding is van Euphonia en Drum- en Showband Oerterp.

Na de rondrit van de versierde wagens verwachten we een ieder in de feesttent. Hier zullen de prijzen bekend worden gemaakt. Na de uitreiking van de prijzen hebben we dit jaar de eerste live band. Optreden zal de band Orange Creek.Orange Creek

Orange Creek is een band uit Drachten en omgeving met een stijl die zich niOrange-Creeket in één naam laat vangen maar een oorsprong vindt in folk, rock en pop. Hoofdzakelijk uit de jaren ’60 en ’70: denk aan de Everly Brothers, Simon & Garfunkel, The Beatles en The Cats om maar een paar te noemen. Maar ook hedendaagse liedjes passeren de revue. Nummers van artiesten als Billy Idol, The White Buffalo, John Mayer en U2 staan op de Play list.

Hier kun je alvast een beetje in de stemming komen.

Programma voor vrijdag 17 juni

De vrijdagmorgen is er, zoals de traditie wil, voor jong en oud, bingo. Aanvang is om 10.00 uur. Entree is € 5,00 (voor de bingo en de koffie).

Vanaf 17.00 uur is er de mini playbackshow. Om 20.00 uur mag de rest van het dorp zijn playback kunsten vertonen.

Wat is het feest in Wijnjewoude zonder playbackshows? Al jaren een traditie en het niveau wordt steeds hoger. Toch zijn er ook wel wat zorgen, met name bij de mini’s. In 2015 was er niet zoveel animo. Mocht er ook dit jaar te weinig deelname zijn dan moeten we de mini’s misschien laten vervallen of voorafgaand aan de ‘groten’ laten optreden. Dit kan toch niet de bedoeling zijn? We gunnen ze toch hun eigen optreden? Dus kinderen schroom niet en geef je op!!!.
Bij de volwassenen is er altijd de spanning van komen er genoeg, ja of nee. Tot nu toe zijn er 2 opgaven. Dat zullen er zeker wel meer worden maar als je nu al weet of je meedoet, laat het ons dan weten. Gaat bij ons, wat dat betreft, de spanning er ook wat vanaf.
Opgave via de mail naar: SDWW@LIVE.nl

Na afloop van de playbackshow gaan de voetjes van de vloer met DJ Appie. Weet je nu al dat je meedoet. Geef je dan op via ons email adres: SDWW@LIVE.NL

De toegang voor de donderdag en vrijdagavond is vrij!!

Programma voor zaterdag 18 juni

Zaterdagmorgen wordt de optocht van donderdag herhaald.

Enkele dames uit het dorp hebben aangeboden om de zaterdagmiddag voor ons te vullen. Het wordt een evenement wat voor de gehele familie is. Modeshows en verschillende stands met Fashion, Wonen, Health en Food en Beauty. Voor de kleineren onder ons zal er van alles te doen zijn in de Kidscorner. Er wordt een fietstocht uitgezet door de prachtige omgeving van ons dorp. En dan de man niet te vergeten: een echt ‘mancave’ waar de man zich kan uitleven met echte mannendingen zoals bierproeverij, een barbier, spijkerslaan, darten en ‘baarch oant spit’. The Euros

Zaterdagavond sluiten we het feest af met een top band. Dit jaar halen we THE EUROS naar Wijnjewoude! Entree: € 10,00.

Wil je alvast iets zien en horen van hun. Kijk dan op Live Promo 2015.

Optocht versierde wagens op donderdag en zaterdag:

Het is de bedoeling dat er een land of continent wordt uitgebeeld. Een land of continent kan maar één keer worden gekozen. Heeft een buurt dus Nederland dan kan een ander buurt deze niet meer krijgen. Geef je keuze op via SDWW@LIVE.NL. Hierbij geldt: Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Uit het Dorpsbudget wordt deelname financieel ondersteund met een startpremie van € 100, per versierde wagen! Aan deze premie zijn echter wel enkele voorwaarden verbonden:

De wagen moet beslist zelf worden gebouwd. Wagens die van andere feesten worden geleend tellen dus niet mee. Hier wordt op gecontroleerd!
Premie wordt t.z.t uitbetaald via dorpsfeest.

De negentien landen die inmiddels zijn aangemeld:

 • Denemarken
 • China
 • Frankrijk
 • Engeland
 • Nederland
 • Egypte
 • Brazilië, Kenia en Indonesië
 • Italië
 • Ierland
 • België
 • Roemenië
 • Zweden en Noorwegen
 • Mexico
 • Alaska
 • Finland
 • Japan
 • Texas
 • IJsland