Indrukwekkend mooie lichtjesavond

lichtjesavond 31 oktober 2015 (2)Indrukwekkend en ontroerend beleefden de ongeveer tweehonderd bezoekers het zaterdagavond op de begraafplaats van Duurswoude: de eerste lichtjesavond in Wijnjewoude, georganiseerd door Uitvaartvereniging Eert De Doden.

Langs weerszijden van de paden stonden de verzamelde lichtjespotjes te stralen. Ze weerkaatsen in glanzende grafstenen. Hier en daar op het gras tussen de graven een grote fakkel en in het centrum van het kerkhof een prachtig verlicht, groot wit hart met rode rozen. Rustig liep jong en oud met een brandende rode grafkaars richting het graf van hun dierbaren om daar, op deze prachtige avond, in liefde en respect hun licht achter te laten.

Voorafgaand had men bij de ingang van het kerkhof, tussen kaarsen en vuurkorven, mogen genieten van de prachtige zangstem van Henriette Droogh, begeleid door Leny Visser aan de piano. Daarna vertelde Baukje Koolhaas een ontroerend verhaal over een oude man en zijn bijzondere ontmoeting bij het graf van zijn vrouw. Henriette besloot de korte ceremonie met de troostrijk lied.

Bij de organisatie van eerste lichtjesavond waren ook de stichting begraafplaatsen, plaatselijk belang en de hervormde gemeente betrokken.