Joop van Bergen beeldhouwer

Sinds juni 2022 heeft Joop van Bergen zijn werkzaamheden als beeldhouwer beëindigd.

In Wijnjewoude (Friesland) is beeldhouwer Joop van Bergen gevestigd. Hij is bekend vanwege zijn houten en bronzen beelden. De beelden van Joop van Bergen zijn organisch vormgegeven in hout en brons. Bij de bronzen beelden wordt er gebruik gemaakt van de zandgietmethode. Die geeft een bronzen beeld een mooie structuur mee. 

De houten beelden van deze beeldhouwer zijn bekend van de vrije vormen en worden gemodelleerd naar de eigenschappen en kenmerken van het hout. De kunstwerken gemaakt door Joop van Bergen zijn te vinden door heel Nederland en België. Zo heeft hij in hout de Belgische Milieuprijs 2010 en 2011 mogen maken. Uiteraard zijn we als inwoners van Wijnjewoude ook blij dat we zijn beelden in de directe omgeving kunnen bewonderen. Een beeldhouwwerk getiteld Op handen gedragen van Joop van Bergen is te vinden op ons dorpsplein in Wijnjewoude maar ook in Donkerbroek is een mooi kunstwerk van zijn hand te vinden.

Galerie de Wouden

Een bezoekje aan Galerie de Wouden in Wijnjewoude (Friesland) is zeker de moeite waard. In deze galerie wordt permanent werken van Joop van Bergen getoond. Aansluitend is een bezoek aan het atelier mogelijk.

Contact

Meer weten over Galerie de Wouden of over de werken van Joop van Bergen? Dat kan via onderstaande contactgegevens:
Joop van Bergen
Merkebuorren 54
9241 GG Wijnjewoude
0516 – 48 19 64
joopvanbergen-beeldhouwer.nl
jevbergen@ziggo.nl