Waardebon WEN

Elk adres in Wijnjewoude kreeg in 2021 een waardebon van WEN in de brievenbus om energie te besparen. Nu, twee jaar later, hebben veel huishoudens de bon van 2.000 euro al gebruikt. Maar nog niet iedereen! Dat kan nog tot eind dit jaar.

Heb jij de bon nog niet verzilverd?
Is op jouw adres de bon nog niet gebruikt? Maak dan een bespaarplannetje en dien je aanvraag in. Je kunt het geld gebruiken voor isolatie van je huis, een warmtepomp en nog veel meer. Je hebt hiervoor nog tot 31 december 2023 de tijd en daarna nog 8 maanden om je plan uit te voeren! Laat dat geld niet liggen, zeker niet nu energie zo duur is!

Die bon is nog niet alles!
Voor veel energiebesparende maatregelen krijg je bovenop het geld van de waardebon nog een flink bedrag aan subsidie van de overheid (de ISDE-subsidie). Voordeel op voordeel voor jou als inwoner van Wijnjewoude. Je hebt je investering daardoor snel terugverdiend.

Waardebon kwijt?
Ben je de waardebon kwijt? Geen punt. Als er op jouw adres nog geen bedrag is uitgekeerd, kun je de stimuleringsbijdrage gewoon aanvragen. Maar let op, de bijdrage van WEN vraag je vooraf aan, de subsidie van de overheid achteraf.

Ben je niet zo handig met internet?
Vind je het lastig om met een computer of telefoon te werken? Frans Pool (06 57584354) helpt je graag met het indienen van je aanvraag via internet.

Geen eigen geld?
Je kunt via WEN en subsidies van de overheid een flink deel van je uitgaven vergoed krijgen. Maar je betaalt ook zelf natuurlijk nog een deel. Heb je het geld daarvoor niet op de plank liggen? Denk dan aan een Energiebespaarlening bij het Warmtefonds. Deze lening is eenvoudig af te sluiten, je betaalt geen afsluitprovisie en een notaris komt er niet aan te pas!

De rente is niet hoog en de Provincie Friesland neemt een flink deel van de rente voor haar rekening. Ook dáár profiteer jij als inwoner van Wijnjewoude van. Voordeel op voordeel op voordeel dus. En als je minder dan ca. € 60.000 per jaar verdient, dan betaal je zelfs helemaal geen rente.
De maandelijkse aflossing van de lening betaal je gemakkelijk uit de besparing op je energierekening. Hoe mooi wil je het hebben?

Huurwoning?
Ook huurders kunnen profteren van de WEN-waardebon, maar voor hen gelden andere regels. Ook de verhuurder wordt hierbij betrokken. Inmiddels heeft Elkien bijvoorbeeld al de isolatie van zo’n 55 woningen aangepakt, gebruikmakend van de waardebon. In het Waldhûs heeft elke bewoner al zonnepanelen. Ook van de waardebon.

Wat is WEN en wat wil WEN?
Iedereen in Wijnjewoude weet het inmiddels wel: WEN streeft naar een energieneutraal dorp in 2025. WEN is niet commercieel en als er winst wordt gemaakt dan gaat die volledig terug naar het dorp om mooie dingen mee te doen. Zo hebben we inmiddels een kleine zonneweide gerealiseerd die straks jaarlijks € 150.000 oplevert. Voor ons dorp!

Vind jij het leuk om in de toekomst mee te beslissen over de bestemming van dit soort opbrengsten? Wordt dan lid van WEN. Elke inwoner kan lid worden en, het zal je inmiddels niet meer verbazen, ook dat kost je niets! Bijna de helft van het dorp ging je al voor. Als lid krijg je elke maand de nieuwsbrief en zo mis je nooit iets van WEN.

Lees alles over WEN op www.wen.frl.