WAW-Buurtacademie – Wijnjewoude

Voor een Actueel overzicht kunt u kijken bij de: Agenda

Cursusprogramma najaar 2014

Eens samenkomen op een gure herfstavond? Geïnspireerd worden? Uw creativiteit de vrije loop laten… We horen graag van u! 
Aanmelden kan per mail of telefonisch:
Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar: waw-ba@wijnjewoude.net
of bel met desbetreffende contactpersoon:
  • Lydia Huisman: tel. 0516 481178
  • Fokje Meijer: tel. 0516 481479
  • Ilse Huisman: tel. 06 52291156

 

Maandelijkse thema-avond over spiritualiteit

Iedereen vraagt zich wel eens af, waarom overkomt mij dit? Wat is het doel van mijn bestaan? Natuurlijk heeft iedereen hierover zijn eigen visie, maar misschien kunnen we elkaar inspireren. Heb je ideeën om zulke avonden in te vullen of wil je meepraten, bel dan met Fokje Meijer. De avonden starten in oktober, 1 keer per maand om 19.30 uur.

Schilderen, een nieuwe hobby, passie of verdieping van uw talent?

In het nieuwe seizoen starten we met een uitgebreide schildercursus acryl op maandagochtend van 09.00-11.30 uur. Van 29 september t/m 15 december kunt u meedoen met de cursus voor € 82,00 (incl. verf, excl. doek/kwasten). Contactpersoon is Fokje Meijer.

Computercafé

Wij bieden u een duizendpoot op computergebied, die u kan helpen met alle obstakels die u tegenkomt bij het gebruik van de computer. Bent u degene die graag nog van alles op computergebied wil leren, voortdurend vastloopt bij bepaalde dingen of gewoon nieuwsgierig is? Geef u dan op bij Fokje Meijer voor het computercafé. Dagen en tijden in overleg met de geïnteresseerden.

 Reading paragnost Diana Zuidhof

De reading vindt plaats op dinsdag 7 oktober, van 19.30–22.00 uur. De kosten zijn € 17,-. Opgeven graag per persoon bij Fokje Meijer.

Hatha Yoga Beginnerscursus

Ben je nieuwsgierig naar yoga en wil je er kennis mee maken? Dan is de beginnerscursus yoga iets voor jou. De beginnerscursus bestaat uit 13 maandagavonden van 18.30-19.30 uur en wordt gegeven door yogadocent Mark van der Galiën in de grote vergaderzaal in de Swingel. De eerste les is een gratis proefles, ook daarvoor graag opgeven. De kosten zijn € 120,- voor 13 lessen. De cursus start op 15 september. Contactpersoon is Ilse Huisman. Voor meer informatie: www.yogastroom.nl

Culinaire workshop jam/chutney/siroop maken

Ecologische boomgaard ‘de Hagen’ in Haule, geeft je de mogelijkheid. De middag begint met een rondleiding door en informatie over de boomgaard. Daarna kun je bij het maken van het lekkers kiezen uit bessen in alle kleuren, pruimen, ouderwetse appels, stoofperen, bramen, kerspruimen, kweeperen, jostabes, arctische kiwi, duindoorn, kornoelje, eleagnus, ginkgo biloba en vele andere soorten. Uiteraard krijg je het zelf gemaakte product in een potje mee naar huis.

De workshop vindt plaats op zaterdagmiddag 20 september (circa 3 uren) in boomgaard ‘de Hagen’ te Haule. De kosten zijn € 14,- en opgeven kan bij Ilse Huisman.

Koken met pompoen

Ze zijn er weer, de pompoenen! Tijd dus om weer eens te kokkerellen met dit bijzondere oranje goud. Ken Copeland heeft ideeën genoeg. Het kokkerellen vindt plaats in de Twa Bûken op 18 oktober. De kosten zijn € 7,50 en opgeven kan bij Lydia Huisman.

Fietsbinnenband-egel

Vanaf september kun je er weer lekker op uit om schatten te verzamelen voor de herfsttafel. De fietsbinnenband-egel maakt het tafereel compleet. Donderdagavond 9 oktober helpt Janien Heslinga ons bij het maken van de egel, van 19.30-21.30 uur. De kosten zijn € 7,50 en opgeven kan bij Lydia Huisman.

Persoonlijke sieradenset

Een sieradenset met minuscule eigen herinneringen, fotootjes of creatieve uitspattingen. Marion Bos helpt je om iets unieks te creëren. Kijk ook maar eens op haar site, www.bossiessieraden.nl

Dinsdagavond 4 november komt Marion naar de Swingel van 19.30-21.30 uur. Voor € 20,- kunt u meedoen (incl. materiaal), opgave is bij Lydia Huisman.

Brainstormen over een handwerk- en/of knutselclub op de maandagavond, 1 keer in de maanden september, oktober, november, januari, februari en maart

Eerste samenkomst is op maandag 8 september om 19.30 uur. Opgeven kan bij Lydia Huisman.

Handwerkclubje basisschool- meiden

Meiden uit groep 5, 6, 7 en 8 leren haken, breien, borduren en hun laten merken hoe het is om op deze manier iets te maken voor jezelf of iemand anders.

Wie helpt? Neem contact op met Lydia Huisman.

Line-Dance voor iedereen die zin in een gezellig avondje heeft

Wij zijn een klein enthousiast groepje Line-dancers die er veel plezier in heeft om met elkaar te dansen. Kom gewoon een keer kijken of meedansen en ervaar de gezelligheid van ons Line-Dance groepje. We dansen wekelijks vanaf woensdag 17 september  in MFC de Swingel . Voor  10 weken zijn de kosten € 55,-. Voor informatie en opgave kunt u contact opnemen met Magda Landman 0516-481673, pmlandman@ziggo.nl.

 

Locatie voor alle activiteiten is MFC de Swingel, tenzij anders aangegeven.

 

 

 

Contact:
mevr. Lydia Huisman
Klein Groningen 11
9241 HS Wijnjewoude
Tel: 0516-481178
email: waw-ba@wijnjewoude.net