Weer

mei 28 - di
Wijnjewoude, NL
16°C

Sponsoren

Wijnjewoude Energie Neutraal

logo wijnjewoude energie neutraal-page-001

WEN DE DUURZAME DORPSDROOM

In 2025 produceren we in Wijnjewoude minimaal zoveel duurzame energie als we in ons dorp nodig hebben. We zijn er rijker van geworden, wonen comfortabeler en zijn helemaal onafhankelijk van commerciële partijen. Er is een grote saamhorigheid en we zijn er hartstikke trots op dat we deze duurzame droom met elkaar hebben waargemaakt. Ons dorp is er bekend door geworden. Mensen willen er graag wonen. Iedereen is er aan gewend, we zouden niet meer terug willen.

Met WEN – een initiatief van Plaatselijk Belang – werken we als dorp met elkaar aan energiebesparing en gaan we tegelijkertijd duurzame energie produceren. Met als resultaat dat we in 2025 gezamenlijk tenminste zoveel duurzame energie opwekken, dat we in de dorpsbehoefte kunnen voorzien.

Zo werken we samen aan een duurzame toekomst, gaan ieders energielasten omlaag en zijn we niet meer afhankelijk van commerciële energiebedrijven, waardoor we de winst voor ons dorp kunnen inzetten. De WEN organisatie wordt gedragen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

WEN is een pilotproject waarvoor de gemeente Opsterland ons dorp in 2014 heeft uitgenodigd. Het project wordt ondersteund en begeleid door diverse deskundige instanties en overheden.

WEN, de duurzame dorpsdroom die we samen waar kunnen maken.

Stap voor Stap gaan we SAMEN:

  • Besparen op energielasten
  • Groene energie opwekken
  • Werken aan een duurzame toekomst
  • Slim subsidie verwerven en voor het dorp inzetten

Wil je meer weten over WEN, heb je ideeën of wil je meewerken? Ga naar www.wen.frl.