Willedei 2016

Op 3 september gaan we los met de beste editie van Willedei ooit! We kunnen de volgende spetterende acts bekendmaken: Naast Jelle B komt ook Johannes Rypma met band naar Willedei. Met het oog op de sfeer is besloten om deze toppers in de Sportzaal van de Swingel op te laten treden. Vorig jaar is dat uitstekend bevallen.

Wat we nu ook bekend kunnen maken is dat er na afloop van het programma van de Willedei nog een afterparty wordt georganiseerd in de Swingel. De band die dit gaat verzorgen is de Koffer, de winnaar van de laatste editie van de oerrock Play Offs. Ook speelde de Koffer op het hoofdpodium van Oerrock. Ze weten dus hoe je een feest moet neerzetten en we denken dat het een hele mooie aanvulling is op het programma van Willedei. De Koffer speelt direct na Jelle B. Je hoeft dus niet naar huis.

In de volgende Bân en via de website zullen we je ook op de hoogte brengen van de rest van de acts die buiten op zullen treden. We zullen dan ook de indeling door het dorp met de verschillende podia bekend maken.

Willedei 2015 (42)Dat het een andere indeling krijgt was voor sommigen misschien al wat duidelijk geworden. Het podium bij de bakker komt te vervallen. Dit podium verhuist naar de muziekkoepel. Dit mede omdat op dezelfde dag de (her)opening van de Koepel gevierd gaar worden. Er komt bij de koepel nu ook een groter horecaplein zodat je daar ook rustig kunt zitten met een hapje en een drankje.

Ook komt er een podium op de kruising van de Loksleane en de Meester Geertswei. Ook daar zal een horecapunt komen. De braderie gaat natuurlijk ook gewoon door. We hopen op massale opgave door standhouders. Mocht jij nog iemand weten die op markten of braderieën staat, geef dat dan door aan diegene. Het zal voor de standhouder zeer zeker de moeite waard zijn om te komen. De prijzen van de kramen zijn erg laag en er is publiek genoeg door het aantrekkelijke programma.

Spectaculair is ook de helikoptervlucht. Een unieke kans om Wijnjewoude van bovenaf te zien. Online kun je een vlucht al regelen. Je krijgt dan ook een flinke korting. Je betaald tijdens de voorverkoop € 40,- Wil jij meevliegen geef je dan op via helikoptervluchtwijnjewoude@willedei.nl

In de maand juli gaat onze aandacht naar de kinderactiviteiten en de sponsoring. Kinderactiviteiten gaan we zo goed mogelijk samenstellen. We kunnen hierbij nog wel wat hulp gebruiken. Mocht je ideeën hebben horen we die graag. Je kan simpel een mail sturen naar info@willedei.nl met je suggestie en dan gaan we kijken hoe we dat in kunnen vullen.

Het plan van aanpak wat betreft de sponsoring is klaar. De komende maand zullen we bedrijven gaan benaderen om dit plan in werking te zetten. Het mag duidelijk zijn dat Willedei niet zonder sponsoring kan bestaan. Aan de ene kant hebben we te maken met oplopende kosten en aan de andere kant worden de subsidiekranen steeds verder dichtgedraaid. Niet bepaald een win-win situatie. Maar we gaan er voor!

Stichting Willedei laat in de volgende Bân weer van zich horen. Je kunt ons volgen via Facebook en via de site, Willedei.nl. We wensen iedereen een fantastische zomer toe!

Het bestuur Willedei: Jandirk, JanJakob, Marco, Eric, Jeffrey, Christianne en Grietje.