Weer

jun 19 - wo
Wijnjewoude, NL
18°C

Sponsoren

Dorpsagenda

Familiedag ODV

22-06-2024

Willedei

>>>>De organisatie van de Willedei heeft moeten besluiten om de te stoppen met het organiseren van Willedei, met ingang van 2017. De informatie op deze pagina is dus verouderd<<<<<

Spetterend optreden Jelle B. op 12de Willedei

Redelijk weer, prachtige optredens, activiteiten voor jong en oud in een gezellig Wijnjewoude waren de ingrediënten voor een mooie 12de Willedei met veel Wille. Prachtig dat de Willedei dit jaar door de kinderen van de basisscholen, het jeugdkorps van Euphonia en het popkoor Just4Fun werd geopend met het zingen van het Willedei liet. Daarna was het mogelijk om op 5 verschillende podia te luisteren naar optredens van onder andere Gurbe Douwstra , Vanner, Blowing Away, Inez Timmer, Dubel Twa, en HiJack. Optredens van Longa, luchtacrobatiek van Van der Lei showproductions en dansgroep Suave lieten de bezoekers genieten van een gevarieerd aanbod show en acrobatiek. Het springkussen voor de kinderen werd veel bezocht en de stormbaan voor de wat oudere kinderen was ook zeer geliefd. Het tweede deel van het optreden van Die Twa en Jelle B. in De Swingel was een zeer groot succes.

Op de gezellige markt/braderie kon men kennismaken met bedrijven die hun waar presenteerden, vertelden standhouders wat ze doen om geld in te zamelen voor goede doelen en de VVV was weer  aanwezig met sjoelbakken.

De prijs op de sjoelbak tot 12 jaar is dit jaar gewonnen door Else Veenstra en de hoogste score voor de grote sjoelbak was dit jaar voor Pope Stoker.

Prijzen verloting:
De eerste prijs , een prachtig windlicht aangeboden door bloemenhuis Wilma is gewonnen door de familie Van der lei
De tweede prijs, een Fries pakket aangeboden door Spar Bosch is gewonnen door Henk Janssen.
De derde prijs, twee mooie wandborden aangeboden door Wiljan ging naar mevrouw G. van der Schaaf.

Prijswinnaars gefeliciteerd.

Nog even nagenieten van de Willedei  2015: ga dan naar de fotopagina van de website van de Willedei of naar onze Facebookpagina voor prachtige foto’s.

 


 

Willedei poster zonder sponsoren

 

Populaire artiesten Jelle B en Die Twa in Wijnjewoude

Op zaterdag 5 september 2015 wordt de 12e editie van Straatfestival “Willedei” in Wijnjewoude gehouden. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma op het gebied van muziek, dans, (straat)theater, kinderactiviteiten, braderie en natuurlijk veel Wille in Wijnjewoude. Zoals altijd is nu ook de toegang gratis.

Het programma

Vanaf 14.00 uur worden inwoners van Wijnjewoude door drumband Eensgezindheid uit Hemrik in de stemming gebracht voor de Willedei. Het programma start om 15.00 uur met de openingsact bij het hoofdpodium tegenover MFC de Swingel. De openingsact wordt uitgevoerd door leerlingen van de basisschool, (Jong) Euphonia en popkoor Just4Fun uit Oosterwolde. Vanaf 15.15 uur betreden artiesten de  verschillende podia, brengen theatermakers een lach op je gezicht en kun je genieten van wervelende dansacts. Zo komt Eijer Producties uit Gorredijk een wervelende dansshow geven en kun je genieten van spectaculaire luchtacrobatiek. Tevens presenteren ondernemers zich op de braderie en vermaken kinderen zich bij de kinderactiviteiten. Kortom, een gevarieerd programma voor jong en oud. De muziekpodia worden betreden door spraakmakende artiesten zoals Die Twa, Gurbe Douwstra, Wiebe Kaspers en Dûbel Twa.

Slotact met Jelle B

Om 20.30 uur wordt de Willedei afgesloten met een daverende slotact van Jelle B, ook nu bij het hoofdpodium bij MFC de Swingel. Deze slotact duurt tot 21.30 uur.

Willedei koeke

Na het succes van vorig jaar is de “Willedei koeke” ook dit jaar aanwezig. Een speciaal ontworpen koek voor de Willedei die te verkrijgen is bij alle 4 vestiging van Bakkerij van der Molen.

Programmaboekje

Het gehele programma van de Willedei vindt u in ons programmaboekje. Deze is voor €3,00 te verkrijgen bij onze voorverkoopadressen of tijdens de Willedei zelf. De opbrengst hiervan komt  geheel ten goede voor stichting Willedei Wynjewâld.

Houd onze facebookpagina (facebook.com/willedei) of www.willedei.nl in de gaten voor het  laatste nieuws.

 


 

Jelle B verzorgt slotact Willedei

Niemand minder dan Jelle B. is dit jaar verantwoordelijk voor de slotact. Ook het populaire duo Die Twa is aanwezig op 5 september aanstaande. Door de aanwezigheid van deze populaire zangers is besloten om de Willedei door te laten gaan tot 21.30 uur. De slotact vindt plaats van 20.30 – 21.30 uur op het hoofdpodium bij MFC de Swingel. Ook nu blijft de entree gratis. Dus zet het alvast in je agenda.

Nieuwe website

De Willedei heeft een nieuwe website. Deze website voorziet je nog beter in het laatste nieuws en alle informatie omtrent het festival. Bekijk hem via willedei.nl. Deze pagina heeft ook een goede verbinding met onze social media kanalen.

Braderie

Ben je ondernemer of hobbyist uit Wijnjewoude of omstreken? Meld je dan nu aan voor een plek op de gezellige braderie. Opgeven kan via braderie@willedei.nl

Artiesten

De Willedei is een geschikt podium voor zowel gevestigde artiestennamen maar ook voor aanstormend talent. Ben jij er zo één of weet je een zangtalent of een muziekgroep? Meld je dan aan via muziek@willedei.nl

Het duurt nog even voordat het september is, maar wij hebben er in elk geval zin in. Volg ons via facebook.com/willedei om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

Nieuwe bestuursleden

Na onze oproepen hebben Fenna de Haan, Dirk Jan van der Meulen en Eric van der Wal plaatsgenomen in het Willedei bestuur. Wij zijn blij dat zij zich enthousiast inzetten om dit populaire festival elk jaar weer te organiseren. Echter zijn we nog niet compleet. Interesse? Bel Anne-lys Herder via 06 30 77 46 01.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

Straatfestival Willedei 2015

Het bestuur van de Willedei is al volop in de voorbereidingen van de 12e editie op zaterdag 5 september. Het belooft weer een dag volop activiteiten en veel wille te worden.

Artiesten
De eerste artiesten zijn al weer geboekt en dit zijn zeker niet de minsten. Weet je een artiest of een muziekband die niet op de Willedei mag ontbreken, geef dit door aan info@willedei.nl. Of wil je zelf optreden tijdens het straatfestival? Geef je dan snel op via muziek@willedei.nl.

Braderie
Je kunt je ook weer opgeven voor de zeer gezellige braderie. Ben je ondernemer of hobbyist in of buiten Wijnjewoude en wil je standhouder zijn op de Willedei? Mail naar braderie@willedei.nl.

Nieuwe website
De nieuwe website van de Willedei is volop in ontwikkeling en komt bijna online. Zodra dit zover is wordt je hierover geïnformeerd. Volg je ons al op facebook of twitter?

————————————————————————