Sluiting kampeerterrein Ikenhiem

IkenheimKampeerterrein Ikenhiem in Wijnjewoude gaat per 1 november 2013 definitief dicht. Om bedrijfseconomische redenen heeft Staatsbosbeheer dit besloten. Op natuurkampeerterreinen kunnen gasten de natuur bij Staatsbosbeheer van heel dichtbij beleven. Dat is veel waard. Toch moet Staatsbosbeheer ook steeds afwegen of de investering verantwoord is. Voor dit terrein viel die afweging helaas negatief uit. Dat betekent de sluiting van dit kampeerterrein. We danken alle kampeerders die dit terrein de afgelopen jaren hebben bezocht en hopen hen te mogen ontvangen op een van de andere overnachtingsplekken in de Nederlandse natuur.

Het bedrijfseconomisch rendement, de benodigde investeringen die gedaan moeten worden om het terrein aan de eisen van de tijd te laten voldoen, de ligging in Nederland en de ligging ten opzichte van onze andere terreinen hebben bij de afweging meegespeeld. Voor dit kampeerterrein wordt bekeken welke bestemming het terrein gaat krijgen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat het terrein teruggegeven wordt aan de natuur of verder gaat als groepskampeerterrein. Deze beslissing neemt Staatsbosbeheer het komende jaar.

Kamperen

Het dichtstbijzijnde kampeerterrein van Staatsbosbeheer vindt u in Oude Willem (Drenthe). Bij Staatsbosbeheer kunnen gasten kamperen op een Puur, Vrij of groepskampeerterrein. In totaal zijn er 27 Puur kampeerterreinen verspreid over het hele land voor mensen die willen kamperen midden in de natuur. Voor de echte rustzoeker heeft Staatsbosbeheer 27 Vrij kampeerterreinen. Staatsbosbeheer heeft daarnaast nog 6 groepskampeerterreinen. Vanaf 1 april 2014 gaat het zomerkampeerseizoen voor deze terreinen weer van start.
 
Maar gelukkig heeft Wijnjewoude nog andere campeer- en recreatieplekken waar u heerlijk kunt vertoeven.

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Wat vreslijk jammer dat dit kampeerterrein verdwijnt. Ik heb hier vele mooie herrinneringen liggen. Weer een mooie plek minder in friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *