Werkzaamheden Te Plak van start

Afgelopen vrijdag zijn de piketpaaltjes geslagen voor de sport- en ontmoetingsplek ‘Te Plak’ op het evenementen terrein. Gisteren, dinsdag 12 november, ging Jannes Posthumus met de grondwerkzaamheden van start. Een – ondanks het druilerige regentje – feestelijke gebeurtenis voor het dorp én voor de initiatiefnemers van Plaatselijk Belang. Na een voorbereidingstijd van een jaar of vier wordt Te Plak nu werkelijkheid. De ontmoetingsplek zal bestaan uit een panna kooi, een basketbalveldje en een jeu de boules baan. Het project is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Opsterland, het Oranje Fonds, Elkien, het fonds coöperatief dividend van de Rabobank, het dorpsbudget, en plaatselijke ondernemers. Ook was er de verkoopactie van stoeptegels, waarbij geïnteresseerden voor 5 euro een tegel konden adopteren. Overigens wil Plaatselijk Belang nog steeds graag in contact komen met het jongetje dat tijdens de Willedei spontaan zijn portemonneetje trok en 50 cent doneerde voor deze tegelactie. Plaatselijk Belang zou hem graag eens in het zonnetjte plak (8)e zetten.

Veel van het werk dat nog moet worden gedaan, zal worden uitgevoerd door vrijwilligers. Als alles meezit kan Te Plak nog dit jaar worden opgeleverd. Volg de voortgang van de werkzaamheden in ‘Wijnjewoude in beeld’.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *