KrystRequest zit erop!

KrystRequest zit erop. Jong en oud Wijnjewoude is in touw geweest om er een mooie happening van te maken. Vanaf het invallen van de duisternis kon een wandeling gemaakt worden langs een kleine twee duizend lichtjes die als een lint door het dorp waren gezet en die dankzij het prachtige weer nog bleven branden ook. Wandelend langs de lichtjes kwam men onderweg een vijftal kerstbelevingen tegen.
Buurtvereniging ‘De Nije Buurt’ stond aan de Te Nijenhui swei met ‘kerst is de kerstman’. Je kon er op de foto met de kerstman.
Vandaar ging het door naar het voetbalveld van ODV, waar het koor ‘Looft den Heer’ het thema ‘kerst is gezelligheid’ uitbeeldde in een nagebouwde huiskamer. Het publiek kon mee snoepen van de heerlijkste hapjes terwijl de leden van het koor – sjoelend, kerst-dinerend en mens-erger-je-nietend – naar hartenlust zongen.
Terug ging het via de Loksleane naar de Bremerheide. Hier stond de IJsclub ‘Great Foarût’ met het thema ‘kerst is commercie’ en deelde aan wie maar wilde, warme chocolademelk en koek uit.
Via de Bremerheide ging de tocht verder naar de Welfingstrjitte. Daar troffen we het gospelkoor ‘Sola Gratia’ – hoe kan het ook anders – uit volle borst zingend rond het thema ‘kerst is vrede’. Aangekomen op de meester Geertswei vonden we de vijfde kerstbeleving verzorgd door de familie Barf. Onder een grote ster troffen we een koukleumende Jozef en Maria aan met het kindje Jezus. De beschuit met muisjes maakten het geboortefeest compleet.

Na de lichtjestocht was het de beurt aan de vele workshops in de beide scholen en in De Swingel. De vele activiteiten werden druk bezocht. Wat er zoal te doen was kan je nog eens nazien op de pagina van KrystRequest. Om een uur of zeven, toen de werkshops ten einde waren en het in De Swingel wel erg druk begon te worden, werd de argeloze bezoeker verrast door een flashmob. In het geniep georganiseerd door Bertha Langhout, hadden tientallen zangliefhebbers onder leiding van dirigent Annejaap Soldaat het moeilijke Halleluja van Händel ingestudeerd. Het was een prachtige ervaring.

Aansluitend was er de jaarlijkse kerstsamenzang, dit keer omgedoopt tot KrystRequest Sing-in. Naast de gebruikelijke traditionele elementen – het zingen van bekende, aansprekende kerstliederen en de preek – werd de samenzang dit keer verlevendigd met een optreden van het workshop-gelegenheidskoor en als klap op de vuurpijl het groot KrystRequest kinderkoor. De kinderen maakten ondanks het late tijdstip en de vele rondjes die ze al door de zaal hadden gemaakt, een spetterend, maar ook vertederend eind aan een geslaagd feest. Ze zongen onder meer het door Tim Douwsma geschreven lied ‘Oh Wijnjewoude’ en een prachtig bedanklied. En de opbrengst voor Serious Request? Aan het eind van de avond stond de teller op € 4.415. De opbrengst zal nog groter worden omdat woensdag 18 december in de scholen nog een kerstmarkt wordt georganiseerd. De voorzitter van Plaatselijk Belang sprak grote waardering uit voor ál die vrijwilligers uit diverse geledingen in het dorp, die dit feest van samenhorigheid tot een groot succes hebben gemaakt. En natuurlijk bleef hierbij de fantastisch rol van de organisatie van KrystRequest – Leny Bouma met haar team Wieke Haarsma, Tjeerd de Jong, Tjitske van der Mei en Nico Viet – niet ongenoemd!

Bij ca. 50 mensen die door ziekte of leeftijd niet aanwezig konden zijn, wordt straks namens KrystRequest nog een kerstboeketje bezorgd: zij horen er ook bij!
Vrijdagmiddag 20 december zal een delegatie van inwoners van Wijnjewoude, waaronder een aantal kinderen van het kinderkoor, de opbrengst aanbieden bij het glazen huis in Leeuwarden.

Bij dit artikeltje vast een paar eerste foto’s van de kerstbelevingen. Zodra meer foto’s beschikbaar zijn, zal op ‘In Beeld’ een uitgebreide fotoreportage,  ook van de workshops en de sing-in, worden geplaatst.

 

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Geslaagde actie met al een mooi bedrag op gehaald. Het dorp was prachtig verlicht.wat een klus. Goede actie voor het saamhorigheidsgevoel. Alleen heel erg jammer dat er in de swingel een dienst werd gehouden voor dat het krystrequest kinderkoor optrad. Hierdoor werd het mensen die op het optreden van hun (klein)kind zaten te wachten een dienst opgelegd. Waardoor het mij inziens het doel saamhorigheid voorbij schiet.

    Wilco Hoekstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *