Atomic zakhorloge voor navigatie

Richard Hoptroff is de oprichter en managing director van Hoptroff Ltd., een horlogemaker gevestigd in Londen. Met een doctoraat in de natuurkunde heeft Hoptroff in zijn bedrijf een horloge met een onboard atoomklok gemaakt compleet met cesium gasoven. Wat was de motivatie voor het maken van dit horloge?

Als bedrijf hadden ze iets te bewijzen van traditie en technologie dit vormt de kern van de filosofie in luxe uurwerken. Het maken van dit prototype heeft een jaar geduurd en ze denken dat het in 2014 geleverd kan worden aan de klanten.

Dit is het meest nauwkeurige zakhorloge in de wereld, zij wonnen die trofee terug voor Groot-Brittannië, ten minste honderd mensen hebben gewerkt aan het project tot nu toe. Wat konden ze bereiken nl. een constante atomaire nauwkeurigheid (1,5 seconden per 1000 jaar). Het primaire doel van No. 10 is het berekenen van de lengte- en breedtegraad met behulp van niets meer dan een sextant. Twaalf exemplaren van No. 10 zijn gepland voor productie, elk exemplaar kost tientallen duizenden dollars.

Hoe zeker zijn ze om ze allemaal te verkopen?

Verschillende mensen bij Richard Hoptroff hebben verteld dat deze exemplaren geplaatst zullen worden op de koperslijst, dus ik ben er zeker van dat het niet lang zal duren voordat alle 12 horloges zullen worden verkocht. Maar ik zou de No.10 zeker als een zeldzaam en uniek horloge blijven zien het is het vlaggenschip.

15

Verklaring bij de cijfers plaat 1 1. Uren 2. Minuten 3. Seconden 4. Maand 5. Magnetisch Compass 6. Lengte schaal 7. Geen weergave ivm Octrooi 8. Dag van de week 9. Vochtigheid 10. Datum 11. Sterrentijd in seconden 12. Resterend vermogen 13.Getijde voorspelling 14 .Getijde hoogte 15. Temperatuur 16. Atmosferische druk 17. Latitude-minuten 18. Latitude-graden 19. Sterrentijd in uren 20. Sterrentijd in minuten. 21. Lengte-minuten 22. Lengte-graden 23. Magnetron resonator status 24. Laadstatus 25. Atomaire resonantie lock indicator 26. Atomaire klok status ACXO / TCXO 27. Cesium oven status 28. Laser status

 

Verklaring bij de cijfers plaat 2

Afbeelding 2 atoom pocket watch1. Symmetricom Chip schaal atoomklok 2. USB-aansluiting 3. 4 x Druk actuatoren 4. 9 x Soprod bimotors 5. 10 x Soprod monomotors 6. 6 x PIC microcontrollers 7. 60 x zijde-emitting LEDs 8. Flexipanel Bluetooth lage energie radio 9. Sensirion vochtigheid /temperatuursensor 10. Meting specialiteiten druksensor 11. Freescale magnetometer.

De atoomfysica eenheid verbruikt veel kracht. Het horloge is zo groot vanwege de batterij, niet alleen vanwege de atomics, zelfs met de nieuwste technologie van het polymeer van het Lithium is het nodig om op te laden. Het kan echter jarenlang functioneren zonder op te laden en nog steeds is het meest nauwkeurige horloge in de wereld. Nog meer fotos staan op de website Klokhus.

Peter Tilkema

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *