Quilty pleasures

Quiltersgroep-Wijnjewoude-03-522x391Deze week is het exact 25 jaar geleden dat in Wijnjewoude de klassieke quiltclub ‘De Klokkenquilters’ van start ging.
Er is de afgelopen 25 jaar door de dames heel wat gepresteerd. Zo zijn er drie grote tentoonstellingen georganiseerd. De eerste vond plaats in een grote landbouwschuur in Wijnjewoude. De volgende werd gehouden in de voormalige karakteristieke melkfabriek van Hemrik. De laatste tentoonstelling was in keukencentrum Hummel in Haulerwijk. Om inspiratie op te doen gaan de dames geregeld op stap naar tentoonstellingen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met eigen creatieve ontwerpen. In de loop der jaren is de samenstelling van de groep wel veranderd, maar er zijn nog steeds vier dames van het eerste uur bij.

Overigens wordt er nog meer gequilt in ons dorp. Op een aantal donderdagavonden gedurende het winterseizoen is er nog een quilt-clubje actief waarin een aantal dames – onder auspiciën van de WAW – in de Swingel probeert de kunst van het quilten onder de knie te krijgen. Hierbij een paar foto’s van deze creatieve bezigheid waaruit blijkt dat dit al aardig lukt!

quilten WAW 5 quilten WAW 3 quilten WAW 2

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *