Nieuws van Plaatselijk Belang

wapen_klein

Met plezier kunnen we melden dat onze dorpsgenoot Andries Monderman weer zodanig is opgeknapt dat hij ook dit jaar graag de contributie weer bij u ophaalt. Hij zal dat gespreid over voorjaar en zomer doen omdat er ook een reis naar Canada gepland staat. Wij zijn Andries heel dankbaar dat hij zich met zo grote betrokkenheid inzet voor het dorpsbelang.

 

Welfingstrjitte

Het gemeentelijke onderzoek naar de regenwateroverlast lijkt nog niet afgerond. Wel is de bouw van de twee 2-onder-1-kappers aan weerszijden van de nieuwbouw inmiddels door bouwbedrijf Bouma ter hand genomen. Wanneer de herinrichting van de straat zal plaatsvinden is nog niet definitief, maar Plaatselijk Belang doet zijn best de druk op de ketel te houden.

Verzelfstandiging Sociaal Cultureel Werk en OuderenWerk

De gemeente heeft bepaald dat per 1 januari de WAW/BuurtAcademie en de ouderensoos en ouderengym niet meer vallen onder de verantwoordelijkheid van Timpaan Welzijn. Vanaf nu is het sociaal cultureel werk en ouderenwerk onder de paraplu van Plaatselijk Belang ondergebracht. Toch blijven deze activiteiten gewoon zelfstandig opereren en zult u er als ‘gebruiker’ dus weinig van merken. Plaatselijk Belang speelt slechts een formele rol als ‘doorgeefluik’ van de gemeentelijke subsidie en wellicht ook huurcontractant voor de WAW ruimte. We stellen ons voor jaarlijks een overleg te hebben met de WAW/BA en de ouderenactiviteiten zodat eventuele knelpunten etc. besproken kunnen worden. Inhoudelijk kan men ook in de toekomst gewoon gebruik maken van ondersteuning van Timpaan Welzijn.

NLdoet

Bestuursleden van Plaatselijk Belang en van De Swingel zullen op zaterdagochtend 22 maart tijdens NLdoet de handen uit de mouwen steken om de buitenkant van ons dorpshuis De Swingel een grondige schoonmaakbeurt te geven.

Fietspad Oude Bosch

U heeft het wellicht al gelezen maar binnenkort zal de schade in het fietspad gerepareerd worden zodat het pad vanaf dit voorjaar voorlopig weer gebruikt kan worden. We wensen dorpsgenoten en bezoekers weer veel fietsplezier.

Plaatsteljk Belang op de website

Onze pagina’s op Wijnjewoude.net zijn vernieuwd. Er is te lezen wat onze verantwoordelijkheden zijn en hoe we als bestuur te werk gaan. Ook vindt u een korte kennismaking met foto’s van de bestuursleden. Neem maar eens een kijkje.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *