Groot spektakel bij feestelijke opening Te Plak

opening te Plak 23 april 2014 (16)


Vandaag is ontmoetingsplek Te Plak officieel geopend. Onder een strak blauwe lucht sprak Grietje Rooks namens Plaatselijk Belang de aanwezigen toe en bedankte een ieder die zich heeft ingezet om Te Plak te realiseren. Daarna gaf zij het woord aan burgemeester Francisca Ravestein, die de openingshandeling verrichtte. Door aan een touw te trekken stortte van grote hoogte een enorme hoeveelheid grote en kleine ballen naar beneden op het basketbalveld, waar zich de kinderen van de basisscholen hadden verzameld.

Na een voorbereidingstijd van een jaar of vier is Te Plak nu dus klaar voor gebruik. De ontmoetingsplek op het evenemententerrein bestaat uit een panna kooi, een basketbalveld en een jeu de boules baan. Ook zijn er banken en tafels en een overkapping waar de jeugd lekker droog kan hangen. Het project is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Opsterland, het Oranje Fonds, Elkien, het Fonds coöperatief dividend van de Rabobank, het dorpsbudget, en plaatselijke ondernemers. Ook is een verkoopactie van stoeptegels gehouden, waarbij geïnteresseerden voor 5 euro een tegel konden adopteren.

Voor alle aanwezigen was er koffie en oranjekoek van bakker Van der Molen; voor de kinderen limonade en chips. En natuurlijk mochten de ballen mee naar huis. Ondertussen verzorgden leden van jeu de boules-vereniging ‘De Boskboulers’ uit Beetsterzwaag een demonstratiewedstrijd.

Dank zij het geweldige werk van velen, is het dorp weer een prachtige voorziening rijker!  En de burgemeester een mooi boeket van Wilma.

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Pingback: Opening Te Plak - the movie - Wijnjewoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *