Nieuws van het dorpsfeest 2014

Nog even en dan is het weer zover. Van 18 t/m 21 juni vindt weer het dorpsfeest plaats. Het volledige programma is inmiddels huis aan huis verspreid.
In 2013 hadden we voor het eerst een andere tent. Hierop hebben wij louter positieve reacties gehad. Voor 2014 is besloten om de ruimtes naast het podium af te sluiten door houten panelen. Ook hebben wij zelf podiumdoeken gekocht. Bij aanschaf van deze doeken hebben wij financiële ondersteuning gekregen uit het Dorpsbudget Wijnjewoude 2014. Hiervoor onze hartelijke dank.

Ten opzichte van hetgeen in het programmaboekje staat, is voor wat betreft de optocht van versierde wagens het volgende gewijzigd:
– Nummer 2 Heidehippers doet niet mee met film ‘Up’ maar het onderwerp is nu ‘Walking with Dinosaurs’.
– Nummer 18 wordt nu: Buurvereniging ‘De Wittezwaan’ met als onderwerp ‘Verschrikkelijke Ikke’.
– Heineken ontvoering wordt hierdoor nummer 19.

dorpsfeest banner 2014 - 2De optocht wordt gehouden op donderdag (vertrek ca. 19.30 uur, opstellen 19.00 uur) en op zaterdag ( vertrek ca. 10.00 uur, opstellen 09.30 uur).
Op donderdag wordt de optocht muzikaal begeleid door Euphonia en Showband Marum. Op zaterdag door Euphonia en Drumfanfare CMH uit Menaldum.
Alle wagens verzamelen zich op de Merkebuorren. Ze gaan dan op nummer bij Bakkerij v.d. Molen via de Welfingstrjitte naar de Mr. Geertswei. Hier stel een ieder zich op.

De route is als volgt:
Loksleane, Bremerheide, Dopheide, Welfingstrjitte hier linksaf naar Merkebuorren, Loksleane, Te Nijenhuiswei, Merkebuorren, Welfingstrjitte, Mr. Geertswei.

Wilt u a.u.b. in deze straten de auto’s zodanig parkeren dat de optocht er geen last van heeft. Alvast bedankt voor uw medewerking.

De jury voor de versierde wagens bestaat uit: Ynskje Hoekstra, Lies Sietzema –Joustra en Henk Janssen. Na afloop van de optocht is de prijsuitreiking in de feesttent. Dit zal ongeveer om 21.45 á 22.00 uur zijn. Muziek in de tent : de Troubabroers

Je kunt stemmen op jouw favoriete versierde wagen voor de publieksprijs. Gebruik hiervoor het formuliertje uit het programmaboekje en lever dat vóór 21.45 uur in bij een bestuurslid in de tent.

Bingo
Vrijdag 20 juni is er ’s morgens om 10.00 bingo. Toegang is € 5,00. Dit is inclusief koffie en deelname aan de bingo. Prijzen voor deze bingo zijn beschikbaar gesteld door: Bakkerij v.d. Molen, Wiljan Bloemisterijartikelen, Meinsma Rijwielen en Hotel Restaurant de Stripe.
Hebt u vervoer nodig bel dan even met: Jeanette de Jong, telefoon 06-43015440

Playbackshow en mini playbackshow
Voor alle deelnemers geldt: zelf muziek meenemen. Muziek aanleveren op; CD, MP 3 of USB stick.
De jury bij de miniplaybackshow bestaat uit: Dute Faber, Impe Stoker en Jelle Bergsma. S ’avonds bestaat de jury uit: Impe Stoker, Jelle Bergsma en ???
De presentatie is niet in, zoals afgelopen jaren, in handen van Tim Douwsma. Door TV opnames kan hij niet aanwezig zijn. Presentatie is dit jaar in handen van: Aline Stroetinga v.d. Veen

‘s Avonds is de entree € 5,00. Dit geldt voor zowel toeschouwers en deelnemers!!

Highland Games

Zaterdag om 13.30 uur starten, onder leiding van Wout Zijlstra en muzikale omlijsting van de Graham Lowlanders, de Highland Games. Willen de teams zich om 13.15 uur melden bij de tent. Deze middag is, financieel, mede mogelijk gemaakt door Fonds Coöperatief Dividend van de Rabo Bank.

Toegang feestterrein
Het feestterrein is op woensdag, donderdag en vrijdag en zaterdagmiddag bereikbaar via het tegelpad aan de Te Nijenhuiswei en de ingang bij de kermis. Op zaterdagavond is het terrein alleen toegankelijk via de ingang bij de kermis.

Openingstijden catering
De volgende sluitingstijden zijn van toepassing: Zij, wij en iedere bezoek wordt geacht zich daaraan te houden.

Woensdag is om 24.00 de bar dicht. De snackwagen is om 00.30 uur dicht.
Donderdag is om 24.00 de bar dicht. De snackwagen is om 00.30 uur dicht.
Vrijdag is om 01.30 uur de bar dicht. De snackwagen is om 02.00 uur dicht.
Zaterdag is om 02.30 uur de bar dicht. De snackwagen is om 03.00 dicht.

De gekochte muntjes zijn ALLEEN dit jaar geldig

Leeftijd
Wij controleren op leeftijd. Zorg ervoor dat je te allen tijde een geldig legitimatie
( rijbewijs, ID kaart ) bij je hebt. Ook voor ons dorpsfeest geldt: Wij verkopen geen alcohol aan jongeren onder 18.

Het bestuur wenst u een prettig feest toe.

En dan nog even dit: het feest in 2015 vindt plaats van 17 t/m 20 juni 2015 !!!! Noteer alvast deze data in je agenda

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Pingback: 21 juni Highlandgames Wijnjewoude « Graham Lowlanders Pipes & Drums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *