Gemeente enthousiast over pilot ‘Wijnjewoude energieneutraal’

Als dorp in je eigen energieverbruik voorzien. Dat is de ambitie van plaatselijk belang en de werkgroep Duurzaam Wijnjewoude. Wethouder Rob Jonkman is heel positief over de plannen van Wijnjewoude om als eerste Friese dorp energieneutraal te worden. Hij wil het pilotproces ‘Wijnjewoude energieneutraal’ dan ook graag ondersteunen. Het gaat om een door de drie noordelijke provincies geïnitieerd project waarbij elke provincie een pilotdorp aanbrengt. Ondersteuning krijgen we van gemeente, provincie en de noordelijke stichting SEN (Samen Energie Neutraal).

We gaan allerlei (gemeenschappelijke) activiteiten ontplooien die tot doel hebben om voor 2020 als dorp te voorzien in eigen energieverbruik. Zo kunnen we als bewoners en bedrijven in Wijnjewoude onze woonlasten flink omlaag brengen, zijn we niet meer afhankelijk van commerciële partijen, gaan we als duurzaam dorp de toekomst tegemoet en stimuleren we werkgelegenheid in eigen dorp. Daarom willen we de maatregelen zoveel mogelijk met lokale partijen gaan uitvoeren. We maken gebruik van Noord Nederlandse financieringsvormen waarbij de winst terugvloeit naar de eigen dorpsgemeenschap.

Zo wordt ‘Wijnjewoude energieneutraal’ een project van, door en voor Wijnjewouders.

Bent u al nieuwsgierig en lijkt het u leuk om mee te denken, bel met Frans Pool van Duurzaam Wijnjewoude, tel 481587. Meer informatie na de zomer.energieneutraal

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *