Taalcoach Nieuwkomers

 

timpaan welzijnTimpaan Welzijn is op zoek naar mensen die anderstaligen willen helpen bij leren van de Nederlandse taal. Wanneer iemand in Nederland komt wonen, is het belangrijk voor diegene om de taal te leren en te leren hoe we in Nederland leven en wonen. Nieuwkomers leren de taal door het volgen van een inburgeringcursus, maar zij leren de taal vooral door veel te oefenen in de praktijk. Taalcoaches spelen daarin een belangrijke rol. Een taalcoach is een vrijwilliger die een nieuwkomer helpt met het leren van Nederlands.

Het verbeteren van de taalvaardigheid kan zowel gericht zijn op de spreekvaardigheid als op de vaardigheden op het gebied van lezen en schrijven. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van bestaande lesboekjes of het bespreken van een bepaald thema. Maar ook kan er een uitstapje gemaakt worden (bijvoorbeeld naar een museum of winkel) om de taal in de praktijk te brengen.
Heeft u belangstelling of wenst u meer informatie dan kunt u contact opnemen met O. Veenstra, tel. 06-15016842, mail:o.veenstra@timpaanwelzijn.nl of G. Miedema, tel. 06-46073968, mail: g.miedema@timpaanwelzijn.nl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *