Willedei in woord en beeld

Op zaterdag 6 september was er in Wijnjewoude van alles te beleven op het gebied van straattheater, muziek, dans en braderie. Van 15.00 tot 21:00 vond namelijk de Willedei weer plaats.

De dag werd om 15.00 uur feestelijk geopend door leerlingen van de beide basisscholen in Wijnjewoude. Daarna was het feest nog niet over. Verspreid door Wijnjewoude en op verschillende podia konden muzikanten uit Wijnjewoude maar ook buiten Wijnjewoude hun kunsten vertonen. Onder andere Adri de Boer, Onno Loonstra en Two Faces waren aanwezig. Ook onze plaatselijke topper Tim Douwsma had in zijn drukke agenda een plekje kunnen vrij maken voor de Willedei en gaf een spetterend optreden.

Naast muziek waren ook diverse bedrijven aanwezigen, kramen waren over de gehele route verspreid en toonden een aantrekkelijk assortiment. Naast muziek en braderie was er echter nog (veel) meer te beleven. Voor de kinderen waren er bijvoorbeeld kinderactiviteiten, kon de bezoeker genieten van straattheater en ook de palingrokers waren aanwezig. Genoeg mogelijkheden voor wille voor iedereen dus.

Een speciale vermelding verdienen de eigenaars van de oude tractoren. Massaal waren ze naar Wijnjewoude gekomen om hun bijzondere en antieke tractoren en landbouwvoertuigen te tonen. Een andere noemenswaardig evenement betrof het wereldrecord vingerhaken. Groep 7 en 8 van basisschool Votum Nostrum in Wijnjewoude deden mee aan het wereldrecord vingerhaken. 20 kilometer was het doel om het wereldwijde record te kunnen verbreken en dit is gehaald. Onder deskundig toezicht van de notaris kon rond 20:00 worden gemeld dat het record vingerhaken officieel was gehaald.

Nagenieten van de Willedei? Bekijk onderstaand filmpje gemaakt door Sa! TV of de foto’s gemaakt door Sietske Bouma.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *