Mooi draagvlak voor Wijnjewoude EnergieNeutraal

Gisteravond wEnergieNeutraal (3)as de informatieavond over Wijnjewoude EnergieNeutraal in De Swingel. De schuifdeur moest open voor de bijna 70 bezoekers die door Grietje Rooks werden verwelkomd. Deelname aan de pilot om Wijnjewoude in 10 jaar energieneutraal  te maken is een uitdaging die energie geeft, zo stelde ze. En dat bleek!

Via een presentatie van Jurr van Dalen van Stichting Samen Energie Neutraal (SEN) werd duidelijk wat die uitdaging inhoudt. Het gaat er om dat we als dorp met elkaar werken aan energiebesparing en tegelijkertijd duurzame energie gaan produceren. Resultaat zal zijn dat ieders en
ergielasten omlaag gaan. Tegelijkertijd krijgt het dorp er jaarlijks een aardig budget bij voor energie technische of sociaal maatschappelijke doeleinden. En ..  we zijn dan niet meer afhankelijk van commerciële energiebedrijven. En .. we werken samen aan een duurzame toekomst.

Een uitgebreid verslag van de avond vindt u op de pagina van Wijnjewoude EnergieNeutraal. Daar vindt u ook de links naar websites van betrokken partijen, zoals de stichting SEN (Samen Energie NeutraEnergieNeutraal (1)al), die het proces in Wijnjewoude zal begeleiden en van NLD Energie.

Enthousiast geworden en wilt u ook uw steentje bijdrage aan dit project? Plaatselijk Belang ziet graag uw reactie tegemoet. Samen kunnen we het doen! Samen gaan we het doen!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *