Wat wordt gemist in Wijnjewoude?

In de stand van Plaatselijk Belang op de Willedei kon het publiek op een flap-over opschrijven wat wordt gemist in ons dorp. Dit heeft heel wat reacties opgeleverd.

Wat betreft een aantal opvallende wensen zoals een voetbalstadion, kledingwinkel en zwembad staat PB ‘machteloos’. En zon, die geven we door aan Piet Paulusma. Maar andere, zoals een gezellig terras en gratis snoep leggen we bij het Willedei-bestuur.

Een hondenpark en groenonderhoud hebben de volle aandacht in onze contacten met het gemeentebedrijf, maar concrete klachten en een wens als het rooien van bomen moet men zelf, zo mogelijk als buurt, bij de gemeente (gebiedscoördinator dhr. Jan vd Bij) neerleggen.

Dan de passantenhaven in Klein Groningen; hiervoor zijn de voorbereidingen in volle gang. De jeu de boules baan wordt binnenkort in gebruik genomen en de wens voor een fiets/wandelpad langs de nieuwe N381 leggen we neer bij de betreffende stuurgroep mee. Over de ruiterpaden in onze bossen hopen we binnenkort een stukje in de Bân te zetten.

Dan blijven er nog diverse wensen over die we de komende maanden graag meenemen als we samen met anderen aan de slag gaan met de uitwerking van de onderwerpen in de nieuwe dorpsvisie.

Een jongerenwerkgroep kan bijvoorbeeld bezig met de wensen voor een beachvolleybalveld, een discotheek, een skatepark of longboardplek en een turnhal met bounztrampolines etc. En zo krijgt de wens om meer woningen met slaap- en badkamer beneden de aandacht van de werkgroep ouderenhuisvesting. En de gewenste  saamhorigheid en meer vrijwilligers worden ook meegenomen door een groep mensen die met sociale thema’s bezig gaan.

Kortom, uw wensen krijgen de volle aandacht en Plaatselijk Belang hoopt samen met u verder te werken aan een dorp waar iedereen fijn kan wonen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *