Intocht Sinterklaas 2014

Op zaterdag 22 november jl. was het dan eindelijk zover: Sinterklaas maakte zijn opwachting in Wijnjewoude. Om half 10 stond een kinder- en oudermassa de spectaculaire intocht van Sinterklaas af te wachten. De kinderen hadden zelfs prachtige hoeden gemaakt om Sinterklaas te verwelkomen.

De Pieten kwamen als eerste aan bij het Waldhûs, maar de auto met Sinterklaas reed zo het Waldhûs voorbij! Eén van de Pieten kon Sinterklaas gelukkig inhalen en hem snel richting de met smart wachtende kinderen te brengen. Na enkele liedjes te hebben gezongen kon de bonte stoet zijn weg, onder muzikale begeleiding van Showband Oerterp, door het dorp richting De Swingel vervolgen.

In De Swingel begon de talentenjacht “Has Wijnjewoude got Talent?” Pietje Perfect en Twijfel Piet namen plaats in de jury en kozen twee kinderen uit het publiek om hen te helpen de winnaars van de battles te kiezen. Elke battle bestond uit een Piet en een kindje uit het publiek dat het mocht opnemen tegen dePiet. Zo waren er de Hoelahoep, de Op-Handen-Lopen-battle, de Bal-Hoog-Houden en de Klim-battle. Pietje Perfect vond alles Perfect en Twijfel Piet twijfelde over alles, maar de winnaar bleek gelukkig toch steeds het kindje uit het publiek! Tot slot was er nog de Zang-battle tussen Piet en Piet, muzikaal begeleid door de schoolband van Votum Nostrum, en deze werd gewonnen door … Piet!

Naast de verschillende battles, verraste Sinterklaas tevens enkele kinderen met een mooi cadeau voor hun mooie bijdrage aan de kleurwedstrijd. De winnaars waren: Mirre Reinders, Elise Dijkstra, Jorrit v/d Heide, Silke Meestringa en Finn Linstra. Na alle inspanningen kondigde DJ Piet het liedje “Feest” aan en werd er lekker gedanst met z’n allen, waarna het voor de Sint weer tijd was om zijn weg te vervolgen en zich voor te bereiden op pakjesavond!

Al met al kunnen we terugkijken op een geweldig geslaagd feest voor alle kinderen uit Wijnjewoude, hetgeen niet mogelijk was geweest zonder alle bijzonder gulle bijdragen van de inwoners en middenstand uit het dorp. Langs deze willen wij dan ook een ieder die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken en hopen uiteraard dan wij ook volgend jaar weer op jullie steun kunnen rekenen om dit geweldige kinderfeest weer mogelijk te maken!

Vriendelijke groet,
De Intocht Commissie Wijnjewoude
Wendy de Kleine, Martijn Ruis, Nienke Adema, Bregtsje Negenman, Janien Heslinga, Anna Heslinga, Aline Stroetinga en Aaltje Minkema

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *