Peuterspeelzaal wordt peuteropvang

Vanaf 1 januari 2015 hebben we in Opsterland peuteropvang in plaats van peuterspeelzalen. Ook op de peuteropvang kunnen peuters spelen, andere kinderen ontmoeten en zich ontwikkelen. Daar verandert niets aan.

Wat verandert er dan wel?

Voor de peuterspeelzaal betalen alle ouders dezelfde ouderbijdrage. Vanaf 1 januari 2015 is de ouderbijdrage voor peuteropvang afhankelijk van het inkomen. Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, kunnen dit aanvragen voor de peuteropvang. Geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunnen ouders bij de gemeente terecht voor een bijdrage in de kosten. Deze regeling noemen we de gemeentetoeslag voor peuteropvang.

Vanaf 1 januari 2015 heten de peuterspeelzalen van Timpaan Kindercentra dus peuteropvang. Maar ook andere organisaties mogen peuteropvang gaan aanbieden. Op dit moment zijn Op ús Pleats in Gorredijk en Leaf! in Ureterp dat al van plan.

Gratis uren peuteropvang voor kinderen met VVE-indicatie

Sommige kinderen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Zo worden ze extra geholpen om goed te beginnen aan groep 1. Het consultatiebureau bepaalt of een kind daarvoor in aanmerking komst. Het kind mag dan gratis extra uren meedoen aan peuteropvang. Ouders betalen dan  alleen hun eigen bijdrage voor de eerste twee dagdelen. De gemeente betaalt de rest.

Meer weten?

Wilt u meer weten over peuteropvang, VVE of de gemeentetoeslag voor peuteropvang? Ga dan naar de website van Opsterland. Ook bij de huidige  peuterspeelzalen en bij Op ús Pleats in Gorredijk en Leaf! in Ureterp kunt u terecht voor meer informatie. Ouders met een kind in de leeftijd van 1- 4 jaar hebben in oktober informatie gekregen van de gemeente. Bij de gemeente, de Informatiepunten Wmo, consultatiebureaus en peuterspeelzalen kunt u een brochure over de peuteropvang ophalen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *