Sinterklaas feestelijk binnengereden

Vanochtend was het groot feest op het grasveld voor het Wâldhus. Een menigte kinderen had zich met vaders en moeders, pakes en beppes verzameld om de Sint te verwelkomen. Het duurde niet lang voordat de eerste Pieten – strak in het Pietenpak – in zicht kwamen. Op scooters, quads , buggies, kevers, steps en alles wat maar kon rijden, namen ze langzaam bezit van Wijnjewoude. Even leek het mis te gaan toen Sinterklaas en zijn pieten aan de kinderen voorbij reed. Volledig in beslag genomen door de aanblik van de nieuw uitgebreide koekfabriek, keken ze straal de verkeerde kant op en verdwenen weer uit zicht, achternagezeten door tientallen schreeuwende pietjes. Gelukkig had Sint de vergissing snel in de gaten en kon nog omkeren. En ze waren er allemaal: Pietje Precies, Twijfelpiet en natuurlijk ook Opa-piet!

In optocht, voorafgegaan door de sprankelende showband Oerterp, ging het door het dorp, richting Swingel. In het MFC kreeg de Sint een prachtige show aangeboden met dans, battles, ontroerende en onwaarschijnlijk knappe optredens. Wat een talent! Alles deskundig aan elkaar gepraat door showgirl Zwanetta. Het was weer geweldig!

Namens alle kinderen van Wijnjewoude: ‘Dank u Sinterklaasje’.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *