Lammert Haanstra geeft clinic bij Paard & Zo 2015

Bij Stoeterij ’t Swarte Paert in Hemrik wordt zaterdag 24 januari de veelzijdige paardenbeurs Paard & Zo gehouden. Het evenement, waar lezingen en demonstraties worden gegeven, is een initiatief van studenten van Paard & Management van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

De studenten verbinden aan het jaarlijkse evenement ook een goed doel. De dertien studententes die dit keer Paard & Zo organiseren, zetten zich in voor manegepaarden die met pensioen gaan. Zo gaat de opbrengst van een verloting naar de Stichting Pensioenpaard in Beetgumermolen. ,,We gaan ten behoeve van het goede doel ook tweedehands spullen verkopen tijdens Paard & Zo”, zegt Louise Bonnier van de organisatie. Bovendien gaat een deel van de kaartverkoop naar de gepensioneerde paarden. ,,Dus, hoe meer mensen komen, hoe meer de stichting krijgt”, aldus penningmeester Nienke Dietzel van Paard & Zo. Ook zal Stichting Dierenlot ervoor zorgen dat de opbrengst van studenten voor Stichting Pensioenpaard wordt verdubbeld.

Bezoekers kunnen tijdens Paard & Zo onder meer een longeerclinic volgen van Lammert Haanstra, een show van Eva Roemaat bekijken en een lezing volgen over sportpaardenmassage van Agnes Kalk. ,,Er zal genoeg te beleven zijn voor jong en oud”, aldus secretaris Nicolle Franken.

Meer informatie over Paard&Zo en over Stichting Pensioenpaard is te vinden op de website: www.paardenzo2015.nl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *