It Wâldhûs viert feestelijk jubileum

Waldhus 25 jaar (12)Vanmiddag kwamen de inwoners van het Wâldhûs bij elkaar in gebouw De Driehoek om feestelijk te gedenken dat het Wâldhûs inmiddels 25 jaar bestaat. Bewoners van het eerste uur zoals Trijntje Bosma, Grietje Tel en Pieter de Vries, genoten samen met genodigden en gasten van de koffie en het heerlijke gebak. En daarna van het glaasje en de hapjes.

De heer Sybout Posthuma Linthorst trad namens het bestuur op als gastheer/ceremoniemeester voor deze middag. In zijn toespraak stelde hij de huidige bewonerscommissie voor en stond hij stil bij het verdrietige feit dat vorig jaar de commissie als gevolg het overlijden van de heer Jochum Bakker en het ongeval van mevrouw Liesbeth Kikstra, uiteindelijk nog maar uit één persoon bestond. Gelukkig hebben een aantal mensen zich bereid verklaard om in het bestuur zitting te nemen, zodat nu, begin 2015, de bewonerscommissie met vier leden weer op volle sterkte is.

Namens Plaatselijk belang sprak voorzitter Grietje Rooks de aanwezigen toe. Bij zo’n viering hoort een terugblik en een blik naar de toekomst.  Terugblikkend op hoe het allemaal begon, zette zij in het bijzonder mevrouw Meintje Nijboer (die samen met wijlen de heer Geert van Vondel in 1989 de eerste steen van het wooncentrum heeft gelegd) en de heren Andries Monderman en Job van der Wal speciaal in het zonnetje. Dit drietal was indertijd als Wâldhûs-pioniers betrokken bij het realiseren van het wooncentrum.

Vooruitkijkend naar de toekomst sprak zij over de door Plaatselijk Belang ingestelde werkgroep van dorpsgenoten die zich buigt over het toekomstbestendig maken van het Wâldhûs. Bijzonder is dat ook in deze groep Job van der Wal – die door ziekte vanmiddag helaas verstek moest laten gaan – vertegenwoordigd is.

Organisatie en inwoners kunnen terugkijken  op een zeer geslaagde middag!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *