Geldautomaat verdwijnt uit Wijnjewoude

 rabo geldautomaatRabobank Drachten Friesland Oost verslechtert haar dienstverlening. Vanaf 1 mei is het niet meer mogelijk om in ons dorp geld uit de muur te halen. Rabobank sluit dan de geldautomaat. Buiten winkeltijd zijn de inwoners van Wijnjewoude voor contant geld dan aangewezen op geldautomaten in Bakkeveen en Ureterp.

Voor Wijnjewouders met een rekening bij de Rabobank die niet zelfstandig geld kunnen opnemen, is er de reeds bestaande service Rabo Geld Expres. Dit is een dienst waarbij klanten geld aan huis kunnen laten bezorgen.  Deze service is bedoeld voor klanten die niet zelfstandig contant geld kunnen opnemen bij een geldautomaat. En ook voor klanten die zodanig beperkt zijn in hun mobiliteit dat ze niet in staat zijn om een geldautomaat te bereiken. Rabobank klanten die gebruik willen maken van de Rabo Geld Expres kunnen een afspraak maken via telefoonnummer (0512) 58 77 77. Deze service wordt kosteloos aangeboden.

Hieronder integrale tekst van het persbericht van de Rabobank:

——————————————————————————————————————————

Berichtgeving Rabobank Drachten Friesland Oost over geldautomaat Wijnjewoude


Rabobank Drachten Friesland Oost wijzigt haar dienstverlening. Op 1 mei sluit de bank de geldautomaat in Wijnjewoude. In gesprekken met Vereniging voor Plaatselijk Belang Wijnjewoude en Ondernemersvereniging Wijnjewoude-Hemrik heeft Rabobank Drachten Friesland Oost haar besluit gemotiveerd.

Klanten kiezen voor virtueel
Kor Bolhuis, manager Particulieren: “Klanten van de Rabobank regelen hun bankzaken steeds vaker via internet en hun mobiel. Men kiest zelf welk kanaal het beste bij hen past. Ook zien we dat het gebruik van geldautomaten is afgenomen, mensen betalen vaker met pin en er wordt meer online gewinkeld. Er is dus minder behoefte aan contant geld”. De bank is voortdurend in gesprek met ondernemers om ook hen te adviseren hoe zij kunnen inspelen op deze veranderingen.

Veiligheid
Rabobank heeft bij nemen van haar besluit rekening gehouden met het aantal transacties bij de geldautomaat, geografische spreiding  en de beschikbaarheid van alternatieven. Daarnaast worden er steeds strengere veiligheidseisen gesteld aan locaties met geldautomaten. Dit vraagt nieuwe investeringen. “De noodzakelijke investeringen zijn in dit licht helaas niet verantwoord”, aldus Kor Bolhuis.

Dichtbij
In de gesprekken heeft de bank een aantal alternatieven toegelicht waaronder Volmachten en de Rabo Geld Expres; een dienst waarbij klanten geld aan huis kunnen laten bezorgen. Ook organiseert de bank regelmatig een workshop Internetbankieren. Wilt u meer weten over de Rabo Geld Expres, een workshop Internetbankieren of de mogelijkheden van virtueel bankieren neem dan contact op met ons via het Klant Contact Centrum; (0512) 58 77 77 of particulieren@dfo.rabobank.nl.

 

 

 

 

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Pingback: Geldautomaat Wijnjewoude weg, Bakkeveen next? - Bakkeveen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *