Groot projectkoor met ‘De Kruisiging’ in Wijnjewoude

171148Op woensdag 1 april kunt u in Wijnjewoude genieten van de Nederlandse uitvoering van het indrukwekkende passie-oratorium ‘The Crucifixion’ van John Stainer. Dit klassieke koorwerk, dat jaarlijks veel wordt uitgevoerd in Engelse kathedralen, lijkt enigszins op Bach’s Mattheus Passion. Zo kent het ook recitatieven, solo’s en prachtige koralen die deels zelfs in samenzang worden gezongen.
‘De Kruisiging’ is een meditatie op het lijden van Jezus en Gods bevrijdende liefde voor de mensheid. In de gloednieuwe Nederlandse vertaling van Hans de Ruiter komt de inhoud nog dichter op de huid, zo ervaren de zangers.
Aan de basis van het projectkoor, dat bestaat uit ruim 70 enthousiaste zangers, staat ons eigen christelijk gemengd koor ‘Looft den Heer’. De meeste van de 46 gastzangers komen uit heel Zuid Oost Friesland. Het geheel staat onder de bezielende leiding van onze jonge koordirigent Annejaap Soldaat, die ook de baritonsolo’s (Jezus) op zich neemt. De tenorsolo’s (verteller) worden indrukwekkend vertolkt door koorlid Jacob Sinnema. Siebe Reiding bespeelt het orgel. Bij aanvang worden de (samenzang)koralen kort ingestudeerd.
Mocht u op woensdag 1 april verhinderd zijn, eind maart staan er nog drie uitvoeringen in de regio gepland. Aanvang is steeds om 19.30 uur. Het geheel duurt ongeveer 1.15 uur. Gratis toegang. Bij de uitgang is een collecte voor de onkosten.
Uitvoeringen:

Woensdag 25 maart in Frieschepalen, Gereformeerde kerk De Paedwizer, ’t Paed 1
Vrijdag 27 maart in Oosterwolde, PKN kerk Het Anker, Jan Frankensingel 30
Zaterdag 28 maart in Haulerwijk, Kerkelijk Centrum de Oerdracht, Hoofdweg Boven 77
Woensdag 1 april in Wijnjewoude, Gereformeerde kerk, Merkebuorren 34

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *