Bericht van het dorpssteunpunt

Sinds 1 februari kunt u bij ons ook terecht voor het ”ruilen” van boeken.
De bedoeling is dat u een boek van u zelf meebrengt en een ander boek mee terug neemt. We hebben inmiddels al enkele trouwe bezoekers maar meer zijn altijd welkom! Het aanbod is gevarieerd, van roman tot waar gebeurd, van streekroman tot thriller. Er zijn geen kosten aan verbonden en er wordt geen administratie bijgehouden. Komt u eens langs tijdens de zitting van het dorpssteunpunt.

Dan willen wij u graag op het volgende wijzen: veel mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dit is ook de tendens van de overheid. Om dit te realiseren zijn er mogelijkheden om uw huis, soms met kleine veranderingen, aan te passen. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een verhoogd toilet, een traplift, een brandmelder om maar iets te noemen. Hebt u de beschikking over internet dan kunt u eens kijken op www.huistest.nl en de test doen. Bij de gemeente Opsterland is een folder verkrijgbaar met daar in tips over aanpassingen aan uw woning.
Ook is er de mogelijkheid dat er iemand vrijblijvend en gratis langskomt om met u door uw huis te lopen en advies te geven.
Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met het dorpssteunpunt. Wij zijn aanwezig op woensdagochtend in de even weken van 10.00 uur tot 12.00 uur in De Swingel, of telefonisch bereikbaar op nummer 06-12 548 683 van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

De vrijwilligers van het dorpssteunpunt.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *