Groot projectkoor zingt De Kruisiging

In de week voor Pasen heeft het koor ‘Looft den Heer’ Wijnjewoude, uitgebreid met maar liefst 45 gastzangers vier uitvoeringen verzorgd van De Kruisiging. Dit Engelse koorwerk van John Stainer, werd voor het eerst in Friesland uitgevoerd in de gloednieuwe Nederlandse vertaling van Hans de Ruiter. De vier concerten in Frieschepalen, Oosterwolde, Haulerwijk en Wijnjewoude trokken telkens honderden toeschouwers. In totaal hebben ruim 1000 mensen van dit passie-oratorium kunnen genieten. ‘Het was prachtig en heel indrukwekkend’ en ‘het raakte me echt’ waren veelgehoorde opmerkingen na afloop. De ruim 70 gepassioneerde zangers hebben in de afgelopen 10 weken, onder de inspirerende leiding van dirigent Annejaap Soldaat, een onvergetelijk mooie ervaring opgedaan. Dat in zo’n korte tijd zo’n moeilijk stuk is ingestudeerd toont dat er een enorme inzet was en echte verbondenheid groeide tussen koor en gastzangers.

‘Looft den Heer’ is erg ingenomen met zoveel enthousiaste support van gastzangers uit heel Zuid Oost Friesland. Hieronder een korte impressie van De Kruisiging in Wijnjewoude.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *