Fraaie derde plek voor Björn Bakker

Onze plaatsgenoot Björn Bakker zette gisteren in de On Tour Bikes A7 Classic een prestatie van formaat neer. Voor het tweede achtereenvolgende jaar sprintte hij mee voor de eindzege van deze Friese Klassieker. Helaas kwam Björn net te kort in de sprint en moest hij Bram de Kort en Jason van Dalen voor hem dulden. De 21-jarige Björn Bakker van wielervereniging Woonexpo Kapenga had zich onder meer voorbereid tijdens een trainingskamp in Limburg en samen met zijn trainster Marianne Vlasveld een trainingsschema opgesteld om te kunnen pieken in de maanden mei en juni. En op voor hem vertrouwd eigen terrein, in een wedstrijd getekend door harde wind en valpartijen, lukte dat bijna. Een prestatie om trots op te zijn. (foto’s zien? Klik hier)

 
Wielerliefhebber kunnen ook morgen, dinsdag 12 mei, weer hun hart ophalen. Olympia’s 3M tour, gaat dan via ons dorp naar Ureterp, waar de finish plaats vindt.
Let op! De renners komen niet echt door Wijnjewoude, maar slaan – komende van Bakkeveen – linksaf Ald Duerswâld in en gaan dan via de Loksleane, de Opperbuorren en Klein Groningen verder langs de Compagnonsfaert richting De Hemrik en Gorredijk. De start is om 14.00 uur in Assen en de finish even na 17.00 uur in Ureterp.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *