Wie de ogen sluit voor het verleden…

… is blind voor de toekomst.

dodenherdenking 2015 (15)Dat was vanavond het motto voor de dodenherdenking. Dit jaar hebben we herdacht dat de vijandelijke bezetting van Nederland 70 jaar geleden tot een einde kwam. Gelukkig zijn er in ons dorp nog heel wat mensen die hier levendige herinneringen aan hebben. Velen waren in die tijd schoolkinderen, anderen jongvolwassenen. Om die reden heeft Plaatselijk Belang alle 80-plussers uit het dorp uitgenodigd om als eregast bij de dodenherdenking op de begraafplaats bij de kerk aan de Weinterp aanwezig te zijn.
Tweeëntwintig ouderen hebben van de uitnodiging gebruik gemaakt. Elk van hen werd van huis opgehaald en op de begraafplaats persoonlijk begeleid door een jongere uit ons dorp.

Zoals ieder jaar speelden ook nu basisschooleerlingen van Votum Nostrum en It Twâspan een rol bij de herdenking. De krans werd gelegd door Pien Malewicz en Ruben Nutterts. Sylvia van der Meulen droeg een gedicht voor.

dodenherdenking 2015 (7)

Na afloop hebben de ouderen elkaar in De Driehoek ontmoet om daar onder het genot van een kopje koffie en oranjekoek herinneringen op te halen. Alle gasten werden daarna weer thuisgebracht. Plaatselijk Belang dankt alle vrijwilligers die deze bijzondere herdenking hebben mogelijk gemaakt. Een mooie, indrukwekkende gebeurtenis, om niet snel te vergeten.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *