AED hangt

De eerste 24 uur per dag bereikbare AED in Wijnjewoude is donderdag geplaatst aan de gevel van taxibedrijf van der Wal. Jeroen Malewicz leverde het apparaat af en voorzag de aanwezige leden van de werkgroep AED én Plaatselijk Belang van nuttige informatie en instructies. Het apparaat hangt in een verwarmde kast die met behulp van een code door één van de ca. 15 burgerhulpverleners uit het dorp kan worden geopend. Deze mensen hebben allen een AED-training gevolgd en weten goed hoe te handelen.  In geval van een hartstilstand  worden, na een telefoontje aan 112, de dichtstbijzijnde burgerhulpverleners via hun telefoon opgeroepen de AED te halen, naar het slachtoffer te brengen en de defibrilatie te starten. Overigens is het erg belangrijk dat onmiddellijk wordt gestart met hartmassage. Dit vergroot de overlevingskansen aanzienlijk.

De AED is aangeschaft met subsidie van de Rabobank. Op de foto de tevreden leden van de AED-werkgroep.AED plaatsen 2015 (2)

 

Het is de bedoeling om in de loop van dit jaar een nieuwe AED training te starten. Houd de Bân en de website in de gaten voor de data. Hoe meer mensen in het dorp zijn opgeleid, des te groter de kans dat bij een calamiteit op de juiste wijze handelend kan worden opgetreden en levens kunnen worden gered.

Het Rode Kruis collecteert deze week voor meer reanimatiecursussen.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *