Berichten van Plaatselijk belang

Terugblik dodenherdenking
Ruim twintig 80-plus dorpsgenoten waren als eregast, en levende getuige van de oorlog, aanwezig bij de 70ste dodenherdenking. Hun persoonlijke herinneringen en de uiterst zorgzame en respectvolle persoonlijke begeleiding door even zoveel tieners maakten deze herdenking extra waardevol en indrukwekkend. Uit de reacties na afloop bleek dat de ervaarbare verbondenheid tussen jong en oud erg aansprak.
Dankzij de belangeloze inzet van taxibedrijf Kort – Van der Wal en de rolstoelen van Lammert de Vries revalidatietechniek konden we onze eregasten alle comfort bieden om deze herdenking mee te maken. We zijn blij dat we ook wethouder Van Dijk in ons midden hadden. Na afloop lieten eregasten en vrijwilligers zich de koffie met Oranjegebak van bakker Van der Molen goed smaken.dodenherdenking 2015 (2)
Plaatselijk Belang wil hierbij graag haar dank en waardering uiten naar de vele tientallen mensen die zich op een of andere wijze vrijwillig voor deze extra waardevolle herdenking hebben ingezet.

Glasvezel in Wijnjewoude
Dit is een oproep aan iedere dorpsgenoot die zakelijk of privé belang hecht aan snel internet. U heeft misschien begrepen dat een glasvezelnetwerk in het buitengebied pas wordt aangelegd als er voldoende belangstelling is in de betreffende regio. Ons dorp wil samen met Hemrik aan de slag om te proberen het glasvezelnetwerk in onze regio uit te rollen. De provincie Fryslân biedt subsidie en begeleiding (via Breedband Friesland) bij lokale initiatieven.
Het is van het grootste belang dat zoveel mogelijk mensen zich als geïnteresseerde laten registreren bij friesland.opglas.nl want zonder voldoende animo komt er geen glasvezel in Wijnjewoude. Registratie kost u niets. Het is slechts voor de behoeftepeiling.

Reflecterende huisnummers
Het gebeurt nogal eens dat hulpdiensten moeite hebben een bepaald adres te vinden in het buitengebied.
En ook voor bezorgers is het in het duister lastig het juiste huisnummer te vinden. Vanuit Plaatselijk Belang willen we onze dorpsgenoten daarom ondersteunen bij de aanschaf van een reflecterend huisnummer, dat u op een paal of hek langs de weg kunt monteren. Bij collectieve inkoop scheelt het aanzienlijk op de aanschafprijs. We hopen nog op wat financiële steun van de gemeente. Waarschijnlijk na de zomervakantie krijgt u van ons een aanbod om deel te nemen aan de collectieve inkoop.

Hobby delen?
Lijkt het u leuk om uw enthousiasme voor een bepaalde hobby of onderwerp te delen met dorpsgenoten? Wie weet hoe je elkaar kunt inspireren en stimuleren.
Een voorbeeld van hobby delen is het computercafé, waarbij Arne de Waard en Fokje Meijer het leuk vinden om jou, met hun ervaring, verder te helpen bij het gebruik van je pc, laptop, tablet of smartphone.
Zo kan ook jij samen met anderen plezier beleven aan iets wat bij jou past. Je deelt je enthousiasme wat heel aanstekelijk werkt. Gezellig samen bezig zijn en misschien wat van elkaar opsteken, is dat niet leuk?
Heb je een ideetje? Laat het aan PB weten dan kijken we hoe we je kunnen helpen om een plannetje op te tuigen.

Muziekkoepel
De oude muziekkoepel, die eigendom is van Plaatselijk Belang is inmiddels gesloopt. De plek van de nieuwe koepel is zichtbaar in de nieuwe bestrating.

1949 Wijnjewoude met muziekkoepel

de muziekkoepel 65 jaar geleden

De windwijzer krijgt van de maker, de heer Gooitzen Donker, een goede poetsbeurt en het draaiwerk wordt opgeknapt. Vervolgens wordt deze weer op de nieuwe koepel geplaatst. De nieuwe koepel heeft dezelfde maatvoering als de oude, maar in plaats van een houten omranding krijgt deze een open hekwerk. Ook zijn we blij met de nieuwe verlichting die ons wordt aangeboden door de gebiedscommissie N381. Al met al mooie ontwikkelingen waar we veel plezier aan hopen te beleven.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *