Overdracht peuterspeelzaal De Telle Wijnjewoude borgt voortzetting

Peuterspeelzaal De Telle in Wijnjewoude krijgt een nieuwe eigenaar. Per 1 augustus neemt ondernemer Esther Russchen de opvang over van Timpaan Kindercentra. Esther Russchen en Timpaan-bestuurder Peter van Zwol tekenden vanochtend het overdrachtsdocument.

DSCN8155

Russchen runt al een gastouderopvang in Wijnjewoude. De peuteropvang blijft op dezelfde locatie in MFC De Swingel aan de Meester Geertswei. De huidige leidster treedt in dienst bij Russchen. De kwaliteit van de opvang, die programma’s van voor- en vroegschoolse educatie aanbiedt, is daarmee geborgd. In 2015 bezochten 19 kinderen peuterspeelzaal De Telle.

Over Timpaan Kindercentra
Timpaan Kindercentra biedt opvang in de vorm van kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, tussenschoolse opvang en gastouderopvang. Daarnaast heeft Timpaan een aantal peuterspeelzalen waar programma’s van voor- en vroegschoolse educatie worden aangeboden met als doel peuters goed voor te bereiden op het basisonderwijs. Timpaan gaat het aanbod aan peuteropvanglocaties concentreren omdat de peuterspeelzaalvoorzieningen op locaties zonder kinderopvang niet meer rendabel zijn. Voor een aantal peuterspeelzalen in kleine dorpen wordt momenteel een oplossing gezocht. Timpaan streeft hierbij naar overdracht aan andere initiatiefnemers, zodat kwalitatief hoogwaardige peuteropvang in de verschillende dorpen in de gemeente Opsterland kan voortbestaan. De overname van De Telle kwam tot stand in afstemming met gemeente Opsterland.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *