Restauratie kerken Wijnjewoude

Kerk Duurswoude

Zoals u waarschijnlijk wel heeft gezien was de kerk de afgelopen weken “ingepakt”. Er is groot onderhoud aan de kerk gepleegd. Als de planning goed is verlopen kan hij nu weer worden gebruikt.

Kerk Weinterp.

Ook aan de kerk van Weinterp wordt groot onderhoud gepleegd. Als de planning klopt wordt er op 1 juni mee begonnen. Was het bij Duurswoude “gewoon” onderhoud, bij Weinterp vindt, naast groot onderhoud, ook een “asbestsanering plaats. Voor het laatste even uw aandacht. Zolang ze hier mee bezig zijn (volgens de planning wordt er 8 juni mee begonnen) is niet toegestaan om in en rondom de kerk te komen. We hopen dat alles in augustus weer klaar is.

Klokkenstoel

HF Weinterp Durk 66In de jaren tachtig van de vorige eeuw is de gehele klokkenstoel gerestaureerd. De ouderen onder ons weten dat vast nog wel. In de loop der jaren zijn er diverse grote onderhoudsprojecten geweest. Zo zijn de steunen e.d. weer helemaal opgeknapt. Ook is de klokkenstoel een paar jaar geleden helemaal ontdaan van de verf. Dit was beter voor het hout. Nu blijkt bij een grote controle dat de ophanging van de klokken niet meer goed is. Een en ander houdt in dat de klokken en ophanging uit de klokkenstoel worden gehaald. Dit zal geschieden gelijk met het groot onderhoud van de kerk. U zult begrijpen dat één en ander een duur grapje is. Mochten er dan ook nog dorpsgenoten zijn die een financiële bijdrage aan het herstel van de klokkenstoel willen geven dan zijn wij u daarvoor erg dankbaar. U mag uw gift overmaken op: NLRABO0373702035, t.n.v. Hervormde Gemeente Wijnjewoude. Graag vermelden: klokkenstoel.

Ons is wel eens gevraagd hoe het nu precies met het beheer van de kerken e.d. zit. Hierbij een korte uitleg:

De kerk te Duurswoude met het daarbij behorende pastorie huisje en de klokkenstoel te Weinterp zijn eigendom van de Hervormde Gemeente Wijnjewoude. De kerk in Weinterp en de begraafplaatsen rondom de kerken in Weinterp en Duurswoude zijn in eigendom bij  Hervormde stichting begraafplaatsen Wijnjewoude.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *